Natalie Press

Natalie Press

Osobnostcsfd.cz

Herečka

15. srpna, 1980, Londýn, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2017

Pravidla pro všechno

Film - Komedie, Drama


2015

Sufražetka

Film - Drama


2014

Where I Belong

Film - Drama, Romantický, Historický


2012

Ill Manors

Film - Hudební, Krimi, Thriller, Drama


2011

Island

Film - Drama

Jury II, The

Seriál - Drama


2010

Five Daughters

Seriál - Drama


2009

Knife Edge

Film - Horor, Thriller

Fin

Film - Krátkometrážní


2008

Štvanec IRA

Film - Thriller, Akční

Cass

Film - Krimi, Životopisný, Drama

Transport

Film - Válečný, Drama

Rembrandtova obžaloba

Film - Dokumentární, Mysteriózní


2007

Rembrandtova Noční hlídka

Film - Mysteriózní, Životopisný, Drama, Historický

Inseparable

Film - Krátkometrážní, Drama

Poznamenaná

Film - Drama

Syn

Film - Krátkometrážní, Drama


2006

Red Road

Film - Mysteriózní, Psychologický, Thriller, Drama


2005

Chromofobie

Film - Drama

Ponurý dům

Seriál - Drama, Historický

Pan Harvey zapaluje svíčku

Film - Drama

Monstrum

Film - Sci-Fi, Thriller

Song of Songs

Film - Drama


2004

Moje léto lásky

Film - Komedie, Thriller, Drama, Romantický

Mercy

Film - Krátkometrážní, Drama

Lie with Me

Film - Krimi, Thriller, Drama


2003

Vosa

Film - Krátkometrážní, Drama


2002

Zjevení

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Životopis

Natalie Press je anglická herečka nominovaná v r. 2010 na cenu BAFTA za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli, v drama mini-seriálu FIVE DAUGHTERS režírovaného Phillipou Lowthorpe ve spolupráci s televizí BBC. Je též známá pro ztvárnění role Mony v britském dramatu  MY SUMMER LOVE /2004/, které získalo spoustu filmových ocenění, a pro nespočet krátko i dlouho metrážních nezávislých filmů jako WASP /2003/, který vyhrál cenu Academy Award 2005 v kategorii Live Action Short Film.

Press pochází ze severního Londýna, kde vyrůstala v židovské rodině (její otec je Žid a matka konvertovala z katolicismu na judaismus). Po studiu výtvarného umění na univerzitě pracovala dočasně jako úřednice a prodavačka ve video shopu na Fulham Road, až do úspěchu filmu My Summer Love.

Svou první významnější roli si odbyla v roce 2001 v seriálu HOLBY CITY, televize BBC. Jejím filmovým debutem byla hlavní role v již zmíněném filmu Wasp. Zaujala filmové kritiky z London Film Critics Circle a Evening Standard British Film ji ocenil za roli ve filmu My Summer Love a nominoval ji na European Film Award v kategorii nejlepší evropská herečka. Svůj divadelní debut odstartovala ve hře The Weather, autorky Clare Pollard na jevišti divadla Royal Court Theater’s v rámci sezóny Young Playwrights – mladých scénáristů. V roce 2005 se objevila v úspěšném BBC seriálu na motivy stejnojmenného románu Charlese Dickense BLEAK HOUSE, jako postava Caddy Turveydrop (roz. Jellyby). Téhož roku si zahrála  v TV dramatu BBC, MR.HARVEY LIGHTS A CANDLE.

V roce 2006 Natalie Press účinkuje ve filmu Joshe Appignanesiho SONG OF SONGS, který získal ocenění Michael Powell Award za nejlepší britský film roku 2005 na filmovém festivalu v Edinburghu. Tentýž rok hrála pod stejným režisérem v krátkém filmu EX MEMORIA, produkovaném oscarovou producentkou Miou Bays – dramatu o ženě trpící Alzheimerovou chorobou. Press hrála mladší verzi hlavní postavy Evy. Tento snímek byl nominován v kategorii nejlepší britský krátkometrážní film na udílení cen British Independent Film Awards.  V roce 2006 hraje ve filmu RED ROAD (opět pod režisérem filmu Wasp), který vyhrál cenu Jury Prize na filmovém festivalu v Cannes 2006 a v dvoudílném dramatu DAMAGE, který byl vysílán na irské státní televizi. V témže roce vyhrává cenu nejlepšího nováčka v časopise Glamour sponzorovanou společností Nokia.

Press se objevuje v krátkém filmu SON /2008/ režiséra Daniela Mulloye – držitele ceny BAFTA,  který získal spoustu mezinárodních cen včetně ceny pro nejlepší britský krátký film na filmovém festivalu v Edinburghu. Spolu s hercem Benedictem Cumberbatchem hrála ve filmu INSEPARABLE  a s Johnem Malkovichem ve válečném dramatu z druhé světové války IN TRANSIT /2008/. Následujícími filmy byly KNIFE EDGE a THE SEA CHANGE.

8.března 2007 se představila spolu s Rhysem Ifansem, Martinou McCutcheon a Samantou Morton v dramatu Art Plus – události, která se odehrávala v galerii Whitechapel Art Gallery, jejímž cílem bylo shromáždit finance na konto pro dobročinné účely. Spolu s Cecilií Dean a Helenou Christensen se stala v roce 2007 novou tváří japonské oděvní společnosti Uniqlo a objevila se ve videoklipu kapely Turin Brakes „Stalker“. Svůj rádiový debut si odbyla v říjnu 2007 ve hře BBC Radia Wes Bell autora Matthewa Broughtona.

V roce 2010 byla nominována na cenu Independent Spirit Awards za nejlepší výkon ve vedlejší ženské roli v krimi-thrilleru FIFTY DEAD MEN WALKING /2008/.

Nedávno Natalie Press dokončila práci na historickém milostném příběhu WHERE I BELONG /2012/, kde hraje hlavní roli postavy Rosemarie spolu Johannesem Krischem.

Lukáš "gatuso" Častulík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.