Catherine O'Hara film download online | Movie-download.cz

Catherine O'Hara


(Catherine Anne O'Hara)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 4.3.1954

Miesto Narodenia: Toronto, Ontario, Kanada

Herecká Filmografie:

  1. A Series of Unfortunate Events (2017)
  2. To My Future Assistant (2013)
  3. A.C.O.D. (2013)  
  4. Leslie (2012)
  5. Frankenweenie (2012)  
  6. Un monstre à Paris (2011)
  7. Vrahúni (2010)  
  8. Temple Grandin (2010)  
  9. Všade dobre, prečo byť doma? (2009)  
  10. Max a Maxipríšerky (2009)  
  11. Glenn Martin DDS (2009)
  12. Good Behavior (2008)
  13. Barbie a dvanásť tancujúcich princezien (2006)  
  14. Penelope (2006)  
  15. V tom dome straší (2006)  
  16. Za plotom (2006)
  17. 30 Rock (2006)  
  18. Medvedí bratia 2 (2006)  
  19. For Your Consideration (2006)
  20. Game 6 (2005)

Režijná Filmografie:

  1. Krajné medze (1995)  
  2. Dream On (1990)
 

...více

Životopis

Catherine Anne O'Hara se narodila 4. března 1956, jako jedna ze sedmi sourozenců, do kanadsko-irské katolické rodiny žijící v Torontu. Po střední škole, kde se už pomalu začal projevovat její herecký talent, pracavola jako servírka.

V roce 1975 začala dostávat malé vedlejší role v televizních filmech a seriálech. Její herecké schopnosti měla však šanci ukázat až v roce 1985, kdy dostala vedlejší roli ve filmu Martina Scorsese AFTER HOURS a poté ve filmu Tima Burtona BEETLEJUICE. Avšak do povědomí všech, se dostala až rolí ve filmu SÁM DOMA, ve kterém ztvárnila matku Macaulaye Culkina.

Kromě hraní se Catherine začala věnovat i dabingu, psaní scénářů a písní se svou sestrou, zpěvačkou a skladatelkou Mary Margaret O'Haraovou a zkusila si i režii slavného kanadského seriálu THE OUTER LIMITS.

Catherine žije v La a se svým mužem Boem Welchem má dva syny a i když zatím neměla štěstí na významnější role, ve svých dosavadních rolích se vždy snažila odvést skvělé výkony a je neustále obsazována jak do menších snímků, tak i úspěšných Hollywoodských filmů.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.