Fabienne Dali

Fabienne Dali

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

22. září, 1941, Bahamy

Filmografie

Herec/čka

1968

Mayerling

Film - Drama, Romantický, Historický

La matriarca

Film - Komedie, Drama

Corpo caldo per l'inferno, Un

Film - Dobrodružný, Komedie, Krimi, Mysteriózní

Cin... cin... cianuro

Film - Komedie

Un killer per Sua Maestà

Film - Akční


1967

Attentato ai tre grandi

Film - Válečný, Drama, Akční


1966

Prokletí smrti

Film - Horor, Mysteriózní


1965

Superseven chiama Cairo

Film - Drama, Akční

Agente 077 dall'oriente con furore

Film - Dobrodružný


1963

Secreto de Tomy, El

Film

Baie du désir, La

Film - Krimi, Drama


1962

Práskač

Film - Thriller


1961

Mani in alto

Film - Dobrodružný, Komedie


1960

Callaghan remet ça

Film

Comment qu'elle est!

Film - Krimi

Ennemi dans l'ombre, L'

Film - Krimi, Drama

Životopis

Marie-Louise De Vos se narodila 22. září 1941na Bahamách, ale je národnosti belgické. Ve světě filmu je známá pod jménem Fabienne Dali. Před kamerou se poprvé objevila roku 1960, když ztvárnila Daniellu ve francouzské kriminálce COMMENT QU´ELLE EST. Ve stejném roce hrála v další kriminálce francouzské tvorby L´ENNEMI DANS L´OMBRE.

Ve filmu byla aktivní herečkou pouze v šedesátých letech minulého století, kdy natočila necelých dvacet filmů. Dívku se jménem stejným jako její pseudonym, hrála v roce 1961 ve filmu LE DOULOS (PRÁSKAČ) s Jean-Paulem Belmondem v hlavní roli. Tento rok se jako Diana také poprvé představila v italském filmu, konkrétně v komedii MANI IN ALTO. Nejznámnější jsou asi její filmy OPERAZIONE PAURA (PROKLETÍ SMRTI) 1966, gotický horor Maria Bavy, kde hrála kouzelnici Ruth. Již zmiňovaný LE DOULOS (1962) a kooprodukční snímek Španělska a Francie EL SECRETO DE TOMY (1963) a její role Sylvie. Roku 1968 hrála v komedii Ernesta Galstaldiho CIN…CIN…CIANURO a v roli Josette v dobrodružné komedii UN CORPO CALSO PER L´INFERNO.

Krásná Fabienne byla v šedesátých letech také vyhledávaným objektem fotografů a její fotografie se pravidelně objevovaly v evropských časopisech. Jak se rychle ve filmu objevila, tak z něj zase na konci šedesátých let zmizela. Její jednoúčelová role krásky skončila chvilku po natočení filmu MAYERLING (1968), kde se představila v roli Mizzi Kaspar. Osud rozhodl pro Fabienne jinak. Po natočení tohoto snímku došlo ke zřícení letadla ve kterém tragicky zahynul její manžel. Poté přestala Fabienne natáčet. O jejím soukromém životě nejsou dnes dostupné žádné informace.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.