Paris Jefferson

Paris Jefferson

Osobnostcsfd.cz

Herečka

6. března, 1970, Londýn, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

The Jane Mysteries: Inheritance Lost

Film - Mysteriózní

A Bet with the Matchmaker

Film - Romantický


2022

Love in Wolf Creek

Film - Romantický


2021

Y: Poslední z mužů

Seriál - Sci-Fi, Drama, Akční

Fit for a Prince

Film - Komedie, Drama, Romantický


2019

Departure

Seriál - Mysteriózní, Thriller, Drama

Sunset Contract

Film - Mysteriózní, Thriller, Drama


2017

Na Valentýna o den více

Film - Romantický


2013

Konzultant

Film - Krimi, Thriller, Drama


2012

From the Mouths of Babes

Seriál - Dokumentární


2007

Vězněm v cizině

Seriál - Dokumentární, Krimi


2001

Diamanty z Jeru

Film - Dobrodružný


1999

Holby City

Seriál - Drama


1998

Z vlastní vůle

Seriál - Drama

Blink

Film - Krátkometrážní, Drama


1996

Ill

Film - Krátkometrážní, Drama


1995

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Savage Play

Film - Drama, Romantický

Crown Prosecutor

Seriál


1994

Tajný agent Royce

Film - Akční


1993

Svobodný mládenec

Film - Krimi, Mysteriózní


1992

Highlander

Seriál - Dobrodružný, Mysteriózní, Sci-Fi, Fantasy, Akční

The Runner

Film - Thriller, Akční


1991

Dynastie Straussů

Seriál - Hudební, Životopisný, Drama

Riviera

Seriál - Drama

In Suspicious Circumstances

Seriál - Drama

Bejewelled

Film - Dobrodružný, Rodinný


1990

Do poslední pence

Seriál - Komedie, Krimi


1989

Agatha Christie's Poirot

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

G.P.

Seriál - Drama

Condemn Condom Condone

Film - Krátkometrážní


1988

Bílý panter

Film - Akční

Strike of the Panther

Film - Akční


1987

Nebezpečná hra

Film - Horor, Thriller, Drama


1984

Poldové

Seriál - Krimi, Drama


Archivní záběry

1995

Xena

Seriál - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Životopis

Paris Jefferson se narodila v Londýně, ale vyrůstala v australském Sydney. Její matka i babička byly tanečnice, takže se nelze divit, že ji již od dětství silně ovlivňoval tanec, divadlo i jazz. V sedmnácti odešla do San Diega brát po jeden rok hodiny na San Diego Performing Arts Centre (Středisko humanitních věd v San Diegu), kde hrála mnoho divadelních rolí. Když se vrátila zpět do Sydney, chodila na hodiny na Actors Centre Sydney (Herecké středisko v Sydney), Rodenweiser Dance Centre (Taneční středisko v Rodenweiseru) a N.S.W. College of Dance Sydney (N.S.W. akademie tance v Sydney), to vše ještě předtím, než se dala na profesionální dráhu herečky. Právě v Sydney dostala i angažmá v divadle, a to konkrétně v Bay St. Theatre Sydney, kde si zahrála např. v divadelních hrách "The Merchant of Venice" nebo "It had to Be Yol.I.". Další zastávkou pro Paris bylo Regent Theatre Sydney – zde na ni čekaly rozmanité role v představeních "Carousel", "The Good Doctor" nebo „Uncle Vanya“. Po několika letech se rozhodla, že by Londýn mohl být další výzva a s jednosměrnou jízdenkou a několika telefonními čísly do hlavního města Velké Británie vyrazila. O rok později Paris dosáhla velké části svého snu. Začaly se jí hrnout zajímavé pracovní nabídky, mezi které patřila role Louise v NOT A PENNY MORE, NOT A PENNY LESS, Eve v THE STRAUSS DYNASTY nebo Sarah v A WILL OF THEIR OWN.

I přesto, že měla možnost zahrát si mnoho postav, které byly Američanky nebo Angličanky, roli Australanky nikdy nedostala. Už odmala měla naposlouchané různé dialekty, především díky své rodině, roztroušené po celém světě. Proto pro ni nebyl problém na přání režiséra předstírat, že je Ruska, Francouzka, Němka nebo Irka. Práci herečky si zamilovala i proto, že se mohla podívat na zajímavá místa, která se jí buď velmi líbila, nebo ze kterých chtěla odjet co nejdříve domů. Zjistila, že na place může vzniknout během chvíle jedna velká rodina, nebo se naopak může cítit neskutečně osamělá. Paris ke svým hereckým zkušenostem dodala: "Hrála jsem postavy žijící v antickém období, v 18., 19. i 20. století. Je legrace zjišťovat, jaký život byl před stopadesáti nebo padesáti lety – nehledě na korzety. Je to jako žít cikánským životem a zároveň cestovat časem."

Když se Paris v roce 1999 ucházela o roli Athény v seriálu XENA, příliš si nevěřila. V Los Angeles, kde se casting konal, chtělo roli několik desítek hereček. Paris byla ze všech nejmenší, ale i přesto roli dostala a odletěla na Nový Zéland, kde začala s nedoléčenou bronchitidou natáčet svoji první epizodu. Při natáčení si nejvíc zamilovala práci s Kevinem Smithem, představitelem Área, který se jí zdál neuvěřitelně sexy a především se za těch několik dní stali přáteli. Přestože se objevila pouze ve třech epizodách, je pravidelným hostem na Xena konvencích a fanoušci tak mají možnost užít si její pověstný britský humor.

Ačkoliv svoji poslední filmovou roli Helen v THE DIAMOND OF JERU ztvárnila v roce 2001, Paris z herecké branže nezmizela. Stihla se věnovat práci pro organizaci Greenpeace, spolupodílela se na několika scénářích, natočila audio hru s hereckou kolegyní Claudiou Christian pod názvem "Anne Manx and the Trouble on Chromius", nalezla nový koníček v podobě focení – ale především zůstala věrná divadlu. V posledních letech má totiž stálé angažmá v Gate Theatre v irském Dublinu. Pokračuje tak ve šlépějích takových herců, jako jsou Ralph Fiennes, Michael Gambon nebo John Hurt. Právě zde dostala příležitost ztvárnit Annu ve hře "Anna Karenina", Amandu v "Private Lives" a také Constance v "The Constant Wife". Paris je v divadle dobře a snad se někdy dočká své vysněné role Maggie ve hře "Cat on a Hot Tin Roof".

J "Kubulla" Vo

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.