Ben Kingsley film download online | Movie-download.cz

Ben Kingsley


(Krishna Pandit Bhanji)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 31.12.1943

Miesto Narodenia: Scarborough, Yorkshire, Anglie, Velká Británie

Herecká Filmografie:

  1. Security (2017)  
  2. War Machine (2017)
  3. An Ordinary Man (2017)
  4. Doll's House, A (2016)
  5. The Ottoman Lieutenant (2016)
  6. Kniha džungle (2016)  
  7. Autobahn (2016)  
  8. Nesmrteľný (2015)  
  9. Na lane (2015)
  10. Life (2015)  
  11. Knight of Cups (2015)
  12. Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse (2015)    
  13. Škatuliaci (2014)  
  14. Robot Overlords (2014)
  15. Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky (2014)  
  16. EXODUS: Bohovia a králi (2014)  
  17. E.A.Poe: Archa bláznov (2014)  
  18. Birder's Guide to Everything, A (2013)
  19. Liečiteľ (2013)  
  20. Enderova hra (2013)    

Režijná Filmografie:

  1. Himitsu no Akko-chan (2012)
  2. Sur un air d'autoroute (2000)
 

...více

Životopis

Kingsley, rodným menom Krishna Bhanji, sa každému vybaví ako veľký Gándhí. Keď sa ho na karlovarskej tlačovke k SEXY BEŠTII začali spytovať na GÁNDÍHO, zaliezol pod stôl. Z okov tejto postavy, za ktorú dostal v roku 1983 hlavného hereckého Oscara, sa už tak ľahko nevymaní. Aspoň nie u publika, ktoré ho nevidelo v iných jeho snímkach. On je totiž v každej z nich vynikajúci a pamätať si ho ako herca jednej postavy by bola veľká škoda.

Kingsley bol nominovaný tiež za vedľajší výkon v BUGSYM (1991). Tento klasik má na konte takmer 70 filmov, pričom prvých desať rokov svojej kariéry (1972-1982) sa venoval výhradne televíznym projektom. Prelomovým bol preňho práve GÁNDHÍ (1983) Richarda Attenborougha. Do Hollywoodu vstúpil Kingsley na plný úväzok až v 90. rokoch. Môžete si ho pamätať z komédie DAVE, thrilleru SLIEDIČI, sci-fi MUTANT, alebo - a to predovšetkým - zo SCHINDLEROVHO ZOZNAMU, v ktorom hral židovského účtovníka Itzhaka Sterna.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.