Louis de Funès film download online | Movie-download.cz

Louis de Funès

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

9.0/10 (1 hlas)

Herec, Režisér,  

Narodený: 31.7.1914

Zemřel: † 27.1.1983

Miesto Narodenia: Courbevoie, Hauts-de-Seine, Francie

Miesto úmrtí: Nantes, Loire-Atlantique, Francie

Herecká Filmografie:

  1. Louis de Funès: Komik - génius (2003)  
  2. Žandár a žandárky (1982)  
  3. Kapustnica (1981)  
  4. Lakomec (1980)  
  5. Žandár a mimozemšťania (1979)  
  6. Ani z voza, ani na voz (1978)  
  7. Krídelko alebo stehienko? (1976)  
  8. Dobrodružstvá rabína Jacoba (1973)  
  9. Rozmary mocných (1971)  
  10. Na strome (1971)  
  11. Jo (1971)  
  12. Žandár vo výslužbe (1970)  
  13. Piti, piti, pá (1970)  
  14. Hibernatus (1969)  
  15. Tetovaný (1968)  
  16. Žandár sa žení (1968)  
  17. Oscar (1967)  
  18. Senzačné prázdniny (1967)  
  19. Topiaci sa stebla chytá (1967)  
  20. Veľký flám (1966)  

Režijná Filmografie:

  1. Lakomec (1980)  
 

...více

Životopis

Ačkoli se to může zdát zvláštní, od doby, co se jeden z největších francouzských komiků Louis de Funès rozhodl pro dráhu herce, do doby, kdy mu byla svěřena hlavní role v jeho prvním slavném filmu, uplynulo více než třicet let a více než sto filmů, ve kterých hrál opravdu malé role. Jeho nevšední komický talent byl v podstatě objeven až v jeho padesáti letech. Role ve filmu ČETNÍK ZE SAINT TROPEZ znamenala průlom, otevřela cestu jedné z nejznámějších francouzských filmových sérií, udělala z něj na přelomu šedesátých a sedmdesátých let jednoho z nejoblíbenějších francouzských komiků.

Pak už následovaly všechny filmy, které se staly klasikou. Další série FANTOMAS, GRAND RESTAURANT PANA SEPTIMA, PITI PITI PA, či KŘIDÝLKO NEBO STEHÝNKO, kterým se úspěšně vrátil po dvou infarktech opět na filmové plátno. Největších kasovních úspěchů dosáhl s režisérem Gérardem Ourym, jehož každý nový film překonal úspěch předchozího. Filmy SMOLAŘ, VELKÝ FLÁM, POŠETILOST MOCNÝCH, ale hlavně DOBRODRUŽSTVÍ RABÍNA JÁKOBA, kterého za čtrnáct týdnů promítání zhlédlo ve Francii 25 000 000 diváků, se staly vrcholem jeho kariéry. Louis de Funès působil také v divadle a hra OSKAR, která získala i filmovou podobu, se v jeho podání hrála po několik desítek sezón. V roce 1980 dostal Louis de Funès dostal čestného Césara za celoživotní dílo.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.