Gina McKee

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 14.4.1964

Miesto Narodenia: Sunderland, Tyne and Wear, Anglie, Velká Británie

Herecká Filmografie:

  1. Niť z prízrakov (2017)    
  2. Taj Mahal (2015)
  3. Hebburn (2012)
  4. Secret State (2012)  
  5. Bez syna neodídem (2012)  
  6. Line of Duty (2012)  
  7. King Lear (2011)
  8. Borgiovci (2011)
  9. Dive (2010)
  10. Silence, The (2010)
  11. In the Loop (2009)  
  12. Fiona's Story (2008)
  13. Pokánie (2007)  
  14. Old Curiosity Shop, The (2007)
  15. And When Did You Last See Your Father? (2007)
  16. Street, The (2006)
  17. Scenes of a Sexual Nature (2006)  
  18. Tsunami: The Aftermath (2006)  
  19. Lavender List, The (2006)
  20. Zrkadlová maska (2005)  
 

...více

Životopis

Gina McKee je velmi dobře známá hlavně ve Velké Británii, kde se narodila. Tam se proslavila především rolemi v televizních seriálech „OUR FRIEND IN THE NORTH“, „THE BRASS EYE“ a „THE LENNY HENRY SHOW“. Hlavně první z uvedených seriálů z roku 1996 byl pro Ginu McKee velmi důležitý. Za roli v něm totiž následujícího roku obdržela hned tři významná britská ocenění, která jí nemalým dílem zvedla popularitu. Jako herečka získala uznání i v zahraničí, a to převážně svými snímky z konce 90. let, za které byla i patřičně ohodnocena.

Svůj filmový debut započala v roce 1988 filmem režiséra Kena Russella DOUPĚ BÍLÉHO ČERVA, kde ztvárnila malou roli ošetřovatelky. V tomto snímku se poprvé setkává se svým v té době také neznámým kolegou Hughem Grantem, se kterým se posléze setkává ještě jednou. A to zhruba po jedenácti letech v romantické komedii NOTTING HILL (1999), ve které ztvárňuje významnější postavu Grantovi bývalé přítelkyně upoutané na kolečkovém křesle. Ve stejném roce si zahrála i v působivém rodinném dramatu V ZEMI DIVŮ režiséra Michaela Winterbottoma. V roce 1999, tolik pro ni úspěšném, se představuje i na filmovém festivalu v Torontu se snímkem DRSNÝ HOLKY.

Mezitím se objevuje v malých rolích v řadě filmech jako například: AKCE RACHEL (1989), ve snímku NAHÝ režiséra M. Leigha z roku 1993, kriminálním dramatu KRUPIÉR (1998) v hlavní roli s Clive Owenem, v dramatu ZTRÁTA SEXUÁLNÍ NEVINNOSTI (1999) pod režií Mika Figgise a v neposlední řadě také v historickém velkofilmu JOHANKA Z ARKU (1999) v hlavním roli s Millou Jovovich. Její velkou rolí v poslední době byla postava Irene Forsytové ve velkolepém britském seriálu SÁGA RODU FORSYTŮ (2002), kde po boku Damiana Lewise skutečně excelovala.

Z jejího osobního života se toho ví jen velmi málo. Pečlivě si ho totiž střeží. Přesto se ví, že už od roku 1982 je zapřísáhlou vegetariánkou. Roku 1989 se vdala za Keze Caryho, což potvrdila i v dokumentu PREMIER PASSIONS (1998), který sledoval její cestu životem. A v roce 2002 jí byl udělen čestný doktorát umění univerzity z rodného Sunderlandu.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.