Victor Garber


(Victor Jay Garber)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 16.3.1949

Miesto Narodenia: London, Ontario, Kanada

Herecká Filmografie:

  1. The Orville (2017)
  2. Rebel v žite (2017)
  3. Nesmrteľný (2015)  
  4. Supergirl (2015)
  5. Misia: Prezident (2014)  
  6. Deception (2013)
  7. Lovci (2013)  
  8. Phenom (2012)
  9. Argo (2012)  
  10. Moving Day (2012)
  11. William & Catherine: A Royal Romance (2011)
  12. Web Therapy (2011)
  13. Výkupné (2011)
  14. Kung Fu Panda 2 (2011)  
  15. Take Me Home (2011)  
  16. Ice Quake (2010)  
  17. Zase ona! (2010)  
  18. Mesto (2010)    
  19. Waking the Baby Mammoth (2009)
  20. Posledný templár (2009)  
 

...více

Životopis

Herec a zpěvák Victor Garber (celým jménem Victor Joseph Garber) se narodil 16. března 1949 v Londýně. Jeho matka byla herečka a zpěvačka Hope Garberová o kterou se staral až do její smrti kvůli Alzheimrově chorobě, a to přesto že sám je od 12 let diabetik. Victor Garber začal své první kroky jako herec na scéně Grand divadla v Londýně, když roku 1957, nastoupil do Dětského divadelního programu. V roce 1964, v pouhých patnácti letech odešel studovat do Toronta. Hned po jeho divadelním vzdělání začal na chvíli pracovat s experimentální divadelní společností: Toronto Workshop Productions. Victor od roku 1967 se oddálil od hraní a až do roku 1972 vystupoval s hudební skupinou Sugar Shop.

Jeho herecká kariéra začala v roce 1973 kdy se objevil v muzikálu GODSPELL v jedné z hlavních rolí. Poté hrál ještě v pár nepříliš známých snímkách jako jsou: CYRANO (1974), TARTUFFE (1978), Roanoak (1986). Sice tyto snímky nesklidily velkou slávu ale to Victorovi nezabránilo v rozvíjení svého hereckého talentu. Zlom přišel v roce 1992 kdy ho obsadil režisér Cameron Crowe do jedné z vedlejších rolí v seriálu SINGLES (Mladí). Díky seriálu Singles si ho všiml režisér slavného hororu Cat People (kočičí lídé) Paul Schrader, a obsadil ho do svého filmu MUŽ BEZ SPÁNKU. Po tomto snímku si ho Hollwood začal více všímat a Victor se začal objevovat i v kasovních trhácích jako jsou například SAMOTÁŘ V SEATTLU-1992 (po boku Toma Hankse a Meg Rayn), BLÁZNI A POLOBLÁZNI-1994 (Steve Martin), MARVINŮV POKOJ-1996 (Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Diane Keaton, Robert De Niro).

Jeho nejvýznamější role byly ve snímcích TITANIC-1997 kde si po boku Leonarda DiCaprio a Kate Winslet zahrál slavného stavitele lodí Thomase Andrewse, a advokáta v komedii PRAVÁ BLONDÝNKA-2001 po boku Reese Witherspoonové. Nyní ho můžeme vídat v seriálech ,,Alias" po boku Jennifer Garnerové (agent tajné služby a otec hlavní hrdinky) a v právnickém seriálu ,,Eli Stone" kde hraje po boku Jonnyho Lee Millera a Natashi Henstridge (ředitel právnické společnosti kde pracuje hlavní hrdina a zároveň jeho budoucí tchán).

Má bratra a sestru. Jeho matka zemřela v roce 2005, a jeho otec zemřel v roce 1993. Šestkrát byl nominován na cenu Emmy a 3x ji vyhrál.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.