Adam Goldberg


(Adam Charles Goldberg)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 25.10.1970

Miesto Narodenia: Santa Monica, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. Once Upon a Time in Venice (2017)  
  2. Rebirth (2016)  
  3. No Way Jose (2015)
  4. Prince of Providence, The (2014)
  5. Inferno: A Linda Lovelace Story (2013)
  6. Anna Nicole (2013)
  7. Animal Practice (2012)
  8. NYC 22 (2012)
  9. Lost Angeles (2012)
  10. Un monstre à Paris (2011)
  11. Miss Nobody (2010)  
  12. Norman (2010)
  13. (Untitled) (2009)
  14. Extra tím (2009)  
  15. Chelsea on the Rocks (2008)  
  16. From Within (2008)
  17. Christmas on Mars (2008)
  18. Zodiac (2007)  
  19. 2 dni v Paríži (2007)  
  20. Marlowe (2007)

Režijná Filmografie:

  1. No Way Jose (2015)
  2. Running with the Bulls (2003)
  3. I Love Your Work (2003)
  4. Scotch and Milk (1998)
  5. Akcia Brutus (1971)  
 

...více

Životopis

Celým jménem Adam Charles Goldberg se narodil 25.října 1970 v Santa Monice ve státě Kalifornia (USA). Jeho otec je židovského původu, ale matka je katolička. Adam je americký herec, režisér a producent. Navštěvoval dramatickou školu a byl natolik fascinovián "šoubyznysem" že již v ranném věku studoval herectví a docházel na různé semináře. Později navštěvoval soukromou uměleckou školu Sarah Lawrence School,kde byl velice aktivní.

Adamova první významější role byla Eugene Gimbel ve filmu PAN SOBOTA VEČER, který zrežíroval Billy Crystal a zároveň hrál jednu z hlavních rolí. Mezi jeho opravdu památné role ovšem jistě patří ztvárnění Jerryho ve snímku BOŽÍ ARMÁDA a Eddieho Menueka ve slavném americkém sitcomu "PŘÁTELÉ". Později si také zahrál v podobném sitcomu "JOEY".

Později dokonce propůjčil svůj hlas Flealickovi ve filmu BABE 2:PRASÁTKO VE MĚSTĚ. Často se také projevil jako typický žid. Například v roli Mikea Newhouse ve filmu OMÁMENÍ A ZMATENÍ, Mordechaie Jeffersona Carvera v THE HEBREW HAMMER nebo v seriálu "VINCENTŮV SVĚT" jako Nick Rubenstein.

Mezi jeho další úspěchy se dá jistě počítat jeho účast ve snímku Stevena Spielberga ZACHRAŇTE VOJÍNA RAYENA, kde si zahrál Pvt. Stanleyho Mellishe. Dále film DÉJÁ VU jako Dr. Alexander Denny nebo role Duffyho Jenningse ve filmu ZODIAC od Davida Finchera. Také ve filmu SALTON SEA ukázal svůj talent jako Kujo nebo ve snímku ČISTÁ DUŠE, kde si zahrál po boku Russella Crowea jako Sol.

Jako režisér moc známý není, ale určitě stojí za zmínku jeho počiny jako jsou snímky I LOVE YOUR WORK, kde si zahrála i Christina Ricci, která jeden čas byla i jeho přítelkyní. A další nepříliš známý snímek SCOTCH AND MILK.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.