Inger Stevens

Inger Stevens

Osobnostcsfd.cz

Herečka

18. října, 1934, Stockholm, Stockholms län, Švédsko

30. dubna, 1970, Hollywood, Los Angeles, California, USA

100%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1970

Mask of Sheba, The

Film - Dobrodružný

Run, Simon, Run

Film - Dobrodružný, Thriller


1969

Sen králů

Film - Drama


1968

Pověste je výš

Film - Western

Firecreek

Film - Western

Madigan

Film - Krimi, Drama

Pět smrtících karet

Film - Western

House of Cards

Film - Thriller, Drama


1967

Průvodce ženatého muže

Film - Komedie

Nastal čas zabíjet

Film - Western

Borgia Stick, The

Film - Thriller


1964

The New Interns

Film - Drama


1963

The Farmer's Daughter

Seriál - Komedie


1962

Zadáno pro Alfreda Hitchcocka

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


1960

Route 66

Seriál - Dobrodružný

Moment of Fear

Seriál - Drama


1959

The Twilight Zone

Seriál - Horor, Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller, Drama, Fantasy

Svět, maso a ďábel

Film - Sci-Fi


1958

Pirát

Film - Dobrodružný, Válečný, Drama, Romantický

Cry Terror!

Film - Film-Noir, Thriller


1957

Man on Fire

Film - Drama


1955

Alfred Hitchcock uvádí

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


Hostka

1967

The 39th Annual Academy Awards

Seriál - Publicistický

The Pat Boone Show

Seriál - Hudební, Komedie


1966

The 38th Annual Academy Awards

Seriál - Publicistický


1965

The 22nd Annual Golden Globe Awards

Seriál - Publicistický

The 37th Annual Academy Awards

Seriál - Publicistický


1964

ABC's Nightlife

Seriál - Talk-show


1962

Your First Impression

Seriál - Soutěžní

Girl Talk

Seriál - Talk-show


1959

The 31st Annual Academy Awards

Seriál - Publicistický

Životopis

Narozena ve Švédsku jako Inger Stensland. Dětství prožila jako plachá, nejistá a často nemocná dívka. V šesti letech se rodiče rozvedli a Inger se s mladším bratrem a otcem přestěhovali do Států. Nerozuměla si ani ze svou nevlastní americkou matkou.

Hereckou kariéru zahájila v roce 1953 v New Yorku. Pracovala u společnosti, specializované na společenské oblečení a módní doplňky. Zde se seznámila s lidmi od filmu a začala brát hodiny herectví u Lee Strasberga. Poprvé vystoupila v televizi. V roce 1955 se provdala za svého agenta Anthony Soglio, ale manželství se po šesti měsících rozpadlo. Svůj první film MAN ON FIRE natočila v roce 1957, přičemž byla obsazena do hlavní ženské role. Hlavní mužskou roli hrál Bing Crosby, s kterým Inger prožila krátký románek. Rok nato málem zahynula při natáčení thrilleru CRY TERROR. Šlo o tunelovou scénu při které se přiotrávilo několik členů filmového štábu. Inger odešla do svého přívěsu, bylo jí zle a zvracela. Ošetřující lékař ji později vysvětlil, jak obrovské měla štěstí, že omdlela v poloze, v které se neudusila. Jako by šlo o předzvěst tragédie, kdy Ingrid, otravy a deprese šly ruku v ruce. První lednový týden roku 1960 byla převezena v bezvědomí do nemocnice s podezřením na otravu. Pozdějším vyšetřováním se zjistilo, že byla nalezena po třech dnech. Lekáři nasadili detoxikační kůru, ale její stav byl považován za beznadějný. Za čtrnáct dní začaly reagovat zorničky, za další dva měsíce se zotavila a k velkému překvapení vystoupila v televizi.

V roce 1961 se provdala tajně za producenta a herce Isaaca Jonese, přezdívaného Ike. V letech 1961 až 1966 učinkovala ve velmi úspěšném TV seriálu THE FARMER'S DAUGHTER, produkovaném společností ABC. Vystupovala často v různých šou a nevyhýbala se ani reklamám. Dokázala se ale postavit i za dobrou věc. Byla jednou z prvních slavných tváří, které nebylo cizí utrpení bližních a věnovala se charitě. Snad k vůli dvěma mentálně retardovaných bratrancům v rodině, strávila mnoho hodin ve společnosti dětí se zdravotním postižením. Byla předsedkyní kalifornského Výboru zdravotně postižených dětí a Komise neuropsychiatrického ústavu patřícího pod kalifornskou univerzitu.

Jejím nejúspěšnějším obdobím byly roky 1966 až 1969. Hrála s mnoha velikány Hollywoodu v mnoha úspěšných filmech. Např. v MADIGAN, 1968 s Richardem Widmarkem a Henry Fondou. V nezapomenutelné komedii A GUIDE FOR THE MARRIED MAN (PRŮVODCE ŽENATÉHO MUŽE, 1967) si zahrála s Walterem Matthauem a Robertem Morsem. Scéna, kdy se snaží Walteru Matthausovi prokázat nevěru je nezapomenutelná. Plodná léta pokračovala westernem FIRECREEK, opět s Henry Fondou. S Anthony Quinnem si zahrála ve filmu A DREAM OF KINGS (SEN KRÁLŮ, 1969) a westernem HANG 'EM HIGH (POVĚSTE JE VÝŠ, 1968) s Clintem Eastwoodem. Její filmová kariéra byla úspěšná a její budoucnost se zdála plná příslibů.

Začátkem roku 1970, po skončení natáčení televizního filmu RUN SIMON RUN, dostává další nabídky na natáčení. Ráno 30. dubna 1970 byla nalezena bezvládná, svým přítelem v kuchyni. Po převozu do nemocnice byla prohlášena za mrtvou. Prvotní podezření a pozdější toxikologická vyšetření potvrdily otravu deriváty kyseliny barbiturové. Její tělo bylo zpopelněno a popel rozptýlen nad Tichým oceánem.

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.