Robert Duncan McNeill

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 9.11.1964

Miesto Narodenia: Raleigh, Severní Karolína, USA

Herecká Filmografie:

  1. Infested (2002)
  2. Trekkies (1997)
  3. Star Trek: Voyager (1995)
  4. Star Trek: Voyager - Caretaker (1995)
  5. One More Mountain (1994)
  6. Spies (1992)
  7. Going to Extremes (1992)
  8. Homefront (1991)
  9. Lucky Chances (1990)
  10. Mothers, Daughters and Lovers (1989)
  11. Star Trek: Nová generácia (1987)  
  12. Vládcovia vesmíru (1987)  
  13. Fenster in Manhattan, Ein (1985)
  14. All My Children (1970)

Režijná Filmografie:

  1. The Orville (2017)
  2. 666 Park Avenue (2012)  
  3. Votrelci (2009)  
  4. Knights of Prosperity, The (2007)
  5. Samantha Who? (2007)  
  6. Chuck (2007)  
  7. Oči mesta (2005)
  8. Hrozba z temnoty (2005)  
  9. Days, The (2004)
  10. Summerland (2004)
  11. Dead Like Me (2003)
  12. O.C. California (2003)  
  13. Everwood (2002)
  14. Mŕtva zóna (2002)  
  15. Enterprise (2001)  
  16. 9mm of Love (2000)
  17. Dawsonov svet (1998)  
  18. Star Trek: Voyager (1995)
 

...více

Životopis

Robert Duncan McNeill se narodil 9. listopadu 1964 v Severní Karolíně. Je to americký herec, producent a režisér. Jeho rodina z počátku žila ve Washingtonu, DC než se usadila v Atalantě, ve státě Georgia. Zde taky absolvoval místní střední školu. Poté se přestěhoval do New Yorku, kde se zapsal na Juilliard, kde strávil dva roky studiem obchodu.

Jeho první zkušenost s telelevizí byla role Charlie Brenta v populárním dramatu ABC ALL MY CHILDREN. Poté co odešel z tohoto seriálu, si Robert, nebo Robbie jak ho přezdívají vyzkoušel i divadelní prkna. A to rovnou na Broadwayi. Dostal roli Stephena Sondheima v muzikálu Into the Woods. Jeho divadelní kariera dále zahrnuje role v The Fantastiks - The Boy, Lucy's Lapses, Romeo and Juliet (v roli Romea; oceněn jako nejlepší herec v téhle divadelní adaptaci), Six Degrees of Separation, The Family of Mann, The Four-H Club a mnoho dalších.

Vraťme se ale k televizi. Zde kromě už zmíněného seriálu si postupně ukazál v seriálech jako je například THE TWIGHT ZONE; L.A. LAW; SISTERS, MURDER, SHE WROTE; THE OUTER LIMITS nebo HOMEFRONT. Jeho nevětší dosavadní role ale přišla v roce 1995, kdy byl obsazen do STAR TREK VOYAGER. Zde hrál komplet všech sedm řad v roli poručíka Toma Parise. Po konci seriálu si ještě zahrál ve filmu INFESTED, tím ale jeho herecká kariera zatím končí.

Už ve Voyageru našel svůj talent pro režírování a tvorbu seriálů. Právě ve Voyageru si střihl několik epizod jako režisér. Následně jako režisér se podílel na epizodách v seriích DAWSON CREEK, DEAD LIKE ME, nebo v pátém Star Trek seriálu ENTERPRISE. Jako režisér a scénarista se podílel na filmu BATTERY a 9MM OF LOVE. V současné době jeho práci můžete vidět v populárním špionážním seriálu CHUCK, ve kterém režíroval zatím dvanáct epizod. Na tomhle seriálu se rovněž podílí jako výkonný producent.

Ze soukromého života mohu uvést, že je ženatý s Carol Seder se kterou má tři děti (Taylor, Kyle a Carter Jay). Nejstarší potomek, dcera Taylor jde v otcově šlépjejích jako herečka a můžete jí vidět v seriálu Summerland v epizodě The Pleiades. Dále pak mohu uvést, že je zakladatelem Reel Play Productions, což je divadelní skupina pro děti.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.