Jeong-min Hwang

Jeong-min Hwang

Osobnostcsfd.cz

Herec

1. září, 1970, Masan, provincie Jižní Kjongsang, Jižní Korea

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2024

Hope

Film - Mysteriózní, Thriller

Veteran 2

Film - Krimi, Akční


2023

Pok-sun nesmí přežít

Film - Thriller, Akční

Gyoseob

Film - Thriller, Akční

Guihan

Film - Sci-Fi, Thriller, Drama

12.12: The Day

Film - Drama, Historický

Keuroseu

Film - Komedie, Akční


2022

Narkosvětci

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Hunt

Film - Thriller


2021

Injil

Film - Thriller


2020

Daman akeseo guhasoseo

Film - Thriller, Akční

Heoswi

Seriál - Drama


2019

Don

Film - Krimi


2018

Špion, který se vydal na sever

Film - Thriller, Drama


2017

Útěk z Hašimy

Film - Drama, Akční, Historický


2016

Kvílení

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Geomsawejeon

Film - Krimi, Thriller

Ahsoora

Film - Krimi, Drama


2015

Veterán

Film - Komedie, Krimi, Drama, Akční

Himallaya

Film - Dobrodružný, Thriller, Drama


2014

Naui sarang naui shinboo

Film - Romantický

Óda na mého otce

Film - Rodinný, Válečný, Drama

Namjaga saranghal ddae

Film - Drama, Romantický


2013

Sinsegye

Film - Krimi, Thriller, Drama

Jeonseolui joomeok

Film - Sportovní, Drama, Akční


2012

Daensing kwin

Film - Komedie, Drama, Romantický

Hanbando

Seriál - Romantický, Akční


2011

Pyongyangsong

Film - Komedie, Drama, Historický

Mobidik

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller


2010

Kureumeul beoseo nan dalcheoreom

Film - Drama, Akční, Historický

Budanggeorae

Film - Krimi, Thriller, Drama


2009

Geurimja sarin

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Historický

Ogamdo

Film - Povídkový, Drama, Romantický

Geujeo barabodaga

Seriál - Komedie, Drama, Romantický

Kkeutkwa sijak

Film - Poetický, Drama, Pornografický


2008

Syupomaeniottdeon sanai

Film - Komedie, Drama


2007

Haengbok

Film - Drama, Romantický

Geomeun jib

Film - Horor, Thriller

Yeolhan beonjjae eomma

Film - Drama


2006

Sasaeng gyeoldan

Film - Krimi, Thriller, Drama


2005

Dalkomhan insaeng

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční

Neoneun nae unmyeong

Film - Romantický

Cheon gun

Film - Dobrodružný, Komedie, Sci-Fi, Akční

Naesaengae gajang areumdaun iljuil

Film - Drama


2004

Půvabná dívka

Film - Drama

Majimak neukdae

Film - Komedie


2003

Dobrý právník a jeho žena

Film - Erotický, Drama

Igong

Film - Povídkový, Drama


2002

YMCA Yagudan

Film - Komedie, Sportovní

Rodeu mubi

Film - Drama, Romantický


2001

Waikiki beuradeoseu

Film - Drama


1999

Swiri

Film - Thriller, Romantický, Akční


1990

Janggunui adeul

Film - Film-Noir, Krimi, Akční


Host

2012

고쇼

Seriál - Talk-show


2011

힐링캠프, 기쁘지 아니한가

Seriál - Talk-show


2008

김정은의 초콜릿

Seriál - Hudební, Talk-show


2005

Muhan dojeon

Seriál - Reality-TV

Životopis

'Věřím, že je povinností každého z herců, podat co nejlepší možný výkon v každé ze svých rolí. O to víc, vyhovuje-li jim daný scénář. Já dýchám hlavně když hraji.'

Ačkoliv dnes platí za pilíř jihokorejské kinematografie, nebylo tak tomu vždy. Jung-min, mladší bratr úspěšného režiséra, muzikanta a hudebníka Sang-jun Hwang, neměl začátky své herecké kariéry vůbec, ale vůbec snadné, ba naopak. Vždyť jako jeden z mála současných herců začínal na dřevěných prknech divadelních, na nichž se víc jak na filmovém plátně projeví, kdo jakým hercem ve skutečnosti je. A není to vlastně ani tak dávno, co se Jung-min objevil, ve své první divadelní inscenaci nazvané Line 1. Tehdy se psal rok 1995 a Jung-min oslavoval svůj pětadvacátý rok života; to je pro mnoho současných herců doba, v níž za sebou již několik úspěšných filmových snímků mají. Po několikaletém působení v městském divadle Daehangno, a sérii úspěšných divadelních her, mezi nimiž figurují Blood Brothers (1997), Jesus Christ Superstar (1997), Cats (1999) nebo Tommy (2001), se Jung-min až v roce 2001 objevuje v komediálním snímku Waikiki Brothers, v němž ztvárňuje roli mladého beznadějného bubeníka. Do této doby se ve filmu objevil vlastně jen třikrát, a to ještě jen v nepatrných rolích, které mu žádnou slávu přinést rozhodně nemohly; The General's Son (1990), Shiri (1999) a The She (2001).

Byla to ale právě role excentrického bubeníka, která na něj konečně strhla pozornost publika. A vlastně jen díky tomu se jen následující rok nato Jung-min objevuje v hlavních úlohách filmového snímku Road Movie (2002), aby tak potvrdil svoji pozici nově vycházející herecké hvězdy. Dokonce ale i v tomto období se na jeho adresu snášela alarmující a mnohdy ne zcela objektivní ohlasy mediálních kritiků, kteří jej za jeho vzhled veřejně pranýřovali. A je to právě hercův specifický vzhled, který jej vždy separuje od řady sobě podobných herců, v nichž byste toho pravého herce hledali jen stěží. Jung-min není typicky přitažlivým mužem, modelem s jemnými rysy, chcete-li, či hercem, který za svoji popularitu vděčí vrozené kráse. Jung-min díky svým ostře řezaným rysům spadá do kategorie unikátních herců, jejichž kouzlo tkví v herectví, v tom pravém herectví, vycházející z hloubi srdce, z lásky, kterou Jung-min do každé ze svých rolí vkládá. Ať už jsou to role romantické A Bittersweet Life (2005), You Are My Sunshine (2005), All For Love (2005), válečné Blades Of Blood (2011), kriminální The Unjust (2010), Moby Dick (2011), Veteran (2015) či role gangsterské Bloody Tie (2006), New World (2013), hercovu tvář dokáže divák rozeznat vždy; ať už je pokrytá otoky od baseballové pálky, potřísněná krví či zarostlá vousy. To o sobě nemůže říct každý.

'Filmová kamera nelže. Diváka nedokážete nikdy oblafnout; hrát musíte vždy celým svým srdcem.'

Své role si herec pečlivě vybírá, a se všemi je stoprocentně spokojený! Filmový scénář vždy hodnotí jako kompaktní celek, z nějž jeho postava roste a čerpá energii; nikdy se nesoustřeďuje výhradně jen na svoji postavu. 'Nenechat se danou postavou zcela pohltit, je v daném okamžiku zásadní. Vždy musíte mít na paměti, že váš herecký výkon objektivně sleduje někdo další, jehož rozdílný přístup vám může jen přispět k dosažení co nejdokonalejšího ztvárnění role. Objektivita je v herectví velmi důležitý aspekt.'

V roce 2008 se v roli producenta divadelního zpracování úspěšného muzikálu Nine vrátil Jung-min k divadlu, o němž vždy s hrdostí prohlašuje: 'filmový snímek je o umění režiséra, divadelní inscenace je ale o umění herce.' Režie divadelní inscenace se ale herec chopil až v druhé polovině roku 2012, a to s dramatickou hrou Assassins, podle předlohy spisovatele a novelisty Johna Weidmana, v níž ztvárňuje zároveň i hlavní úlohu.

Rok 2009 s sebou přinesl další novinku. Až do této doby se herec neobjevil byť v jediném televizním seriálu. První seriálovou rolí tak byla role v divácky úspěšné romanticky laděné komedii The Accidental Couple (2009), v níž se objevuje po boku vždy svůdné jihokorejské herečky Jung-hwa Uhm. Na televizní obrazovky se po tomto úspěchu vrátil herec ještě jednou, a to v seriálu Korean Peninsula (2012), který ze strany televizních diváků ale zaznamenal poněkud chladné přijetí. Za svoji roli v ponurém gangsterském snímku New World (2013), byl na 34. ročníku filmového festivalu Blue Dragon Film Awards stejně jako na 22. ročníku filmového festivalu Buil Film Awards oceněn v kategorii Nejlepší herec tou nejvyšší příčkou. Pocty se mu dostalo dokonce i od newyorských novináčů The New York Times, kteří herci jen přiznali jeho unikátní herecký talent. V dalším roce si filmovými tvůrci nenechal herec vymluvit zapojení filmového dubléra a všechny zápasnické scény filmového snímku Fists Of Legend (2013) odehrál sám, a dle vlastních slov to bylo mnohdy dost bolestivé. S více jak patnácti milióny prodaných lístků, stal se hercův následující snímek, Ode To My Father (2014), do této doby druhým nejúspěšnějším snímkem jihokorejské kinematografie a herec tak spočívá na samotném vrcholů své herecké kariéry. Nutno podotknout, že zaslouženě, neboť tak těžce vydřenou cestu vzhůru nedokáže zdolat jen někdo, kdo herectví skutečně, ale skutečně nemiluje.

V roce 2004 si Jung-min vzal svoji divadelní-hereckou kolegyni Mi-hye Kim, s níž má syna Sae-hyun.

Ian "Conspi" Maitner

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.