Rita Calderoni

Rita Calderoni

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1983

Amori morbosi di una contessina

Film - Mysteriózní, Thriller


1979

Torino centrale del vizio

Film - Krimi, Thriller


1978

Dolce pelle di donna

Film


1977

D'improvviso al terzo piano

Film - Komedie


1975

Soudce a jeho kat

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Vieni, vieni amore mio

Film - Komedie

Sensualità è un attimo di vita, La

Film - Drama


1974

Nuda per Satana

Film - Erotický, Horor

Anno uno

Film - Životopisný

Il trafficone

Film - Komedie


1973

Obřady, černá magie a tajné orgie 14. století

Film - Horor

Le Guerriere dal seno nudo

Film - Dobrodružný, Drama, Akční

Number one

Film - Drama


1972

Delirium

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Pravda a lež

Film - Krimi, Drama

Verità secondo Satana, La

Film - Horor, Komedie


1971

Questa libertà di avere... le ali bagnate

Film - Komedie, Drama

Gioco per Eveline, Un

Film - Horor, Drama


1970

Gradiva

Film - Poetický, Drama


1969

Il commissario Pepe

Film - Komedie, Drama

La monaca di Monza

Film - Drama

Oh dolci baci e languide carezze

Film - Komedie


1968

Tiché místo na venkově

Film - Horor, Mysteriózní, Drama

Životopis

Rita Calderoni je jednou z mnoha hereckých hvězdiček italské produkce v sedmdesátých letech minulého století. Rita se narodila v Rossiglione 22. února 1951. Jako mladá se s rodinou stěhuje do Udine.

Rita chtěla být od malička tanečnicí a ještě v Janově navštěvovala kurzy choreografie. Rity oblíbený sport byl basketbal a povzbuzena svou výškou se nakonec rozhodla pro basketbal před tancem. Volba to byla správná, neboť se velmi brzy stala členkou A týmu Udine. Její dokonalé tělo, kterým byla obdařena, nemohlo ale ujít pozornosti filmařů.

V roce 1967 byla pro film objevena režisérem Sergio Pastorem, u kterého debutovala ve filmu OMICIDIO A SANGUE FREDDO (CHLADNOKREVNÁ VRAŽDA). Během své kariéry natočila Rita 22 filmů a kromě účasti ve třech poliziotteschi filmech, hrála převážně v hororech a filmech erotických.

Renato Polselli na počátku sedmdesátých let a Amasi Damiani koncem sedmdesátých let, byli režiséři, kteří Ritu obsazovali nejčastěji. Roku 1969 hrála po boku Luciana Salceho ve filmu OH DOLCI BACI, LANGUIDE CAREZZE. Ve stejném roce se objevila v historickém dramatu LA MONACA DI MONZA. Do třetice rok 1969 znamenal účast ve filmu Elia Petriho UN TRANQUILLO POSTO DI CAMPAGNA. Další z trochu zmatených filmů s mnoha fantaziemi, měl v hlavní roli Franca Nera. Film ale získává v Berlíně Zlatého Medvěda. Rita se také objevuje ještě v roce 1969 ve filmu Ettora Scoly IL COMMISARIO PEPE. Film se setkal s velkým úspěchem, zejména díky Tognazzimu a jeho komisaři, který zkoumá skryté hříchy italské provincie.

V roce 1972 je to již zase Polselli, v jehož „zvráceném“ hororu LA VERITÁ SECONDO SATANA je Rita hlavní hvězdou. Ač Rita nabídne divákovi své krásné tělo, film je plný těžkých surrealistických dialogů a je divácky náročný. Film DELIRIO CALDO (1972) je opět dílem Polselliho a Rita jako Marcia, manželka lékaře, je možná největším kladem tohoto snímku. I přesto její herectví, není ani zde zapamatovatelné. Ve filmu plném obřadů a černé magie RITI, MAGIE NERE E SEGRETE ORGE NEL TRECENTO (1973), jenž je příběhem čarodějnice, hrála Rita dvojroli Laureen a Isabelly. Film byl „vrcholem náročnosti“ filmů Polselliho.

V komedii IL TRAFFICONE (1974) se mohla v režii Bruna Corbucciho zařadit Rita mezi množství hereckých hvězd a hvězdiček tohoto období. Posledním trochu významnějším filmem, se stal roku 1974 snímek NUDA PER SANTANA, kde se Rita objevila opět ve dvojroli, tentokráte Susan-Evelyn. S Femi Benussi hrále ještě ve snímku DOLCE PELLE DI DONNA (1979).

Ve svém posledním filmu hrála Rita v roce 1983. Jednalo se o film AMORI MORBISI DI UNA CONTESSINA. Film byl víceméně podřízen budoucí porno hvězdě Marině Hedman.

Nevysvětlitelné jsou dnes důvody jejího zmizení ze scény a stejně tak je v podstatě tajemstvím zahalen její životopis. Nejpravděpodobnějším důvodem odchodu ze scény byla únava z tohoto stylu života. Přesto se Rita, která se objevila pouze v „béčkových“ filmech, stala legendou milovníků, dalo by se nazvat „kýčovitých“ filmů.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.