Margaux Hemingway

Margaux Hemingway

Osobnostcsfd.cz

Herečka

16. února, 1954, Portland, Oregon, USA

1. července, 1996, Santa Monica, California, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2013

Running from Crazy

Film - Dokumentární, Životopisný


1997

Backroads to Vegas

Film - Thriller, Drama


1996

Dangerous Cargo

Film - Thriller


1995

A comme acteur

Film - Krátkometrážní

Vicious Kiss

Film - Drama


1994

Inner Sanctum II

Film - Horor, Drama

Posedlost

Film - Thriller

Smrtící kamufláž

Film - Akční

Hollywood Women

Seriál - Dokumentární


1992

Na život a na smrt

Film - Thriller, Drama, Akční

Divoký anděl

Film - Drama


1991

Inner Sanctum

Film - Thriller, Drama

Donna di una sera, La

Film - Thriller


1990

Messe en si mineur, La

Film


1987

Portami la luna

Film


1984

Výbušnina

Film - Drama, Akční

Přes Brooklynský most

Film - Komedie


1982

Říkají mi Bruce

Film - Komedie, Akční


1979

Ryba zabiják

Film - Horor, Krimi, Thriller


1976

Rtěnka

Film - Krimi, Drama


1965

The American Sportsman

Seriál - Dokumentární, Sportovní


Hostka

1988

Lunettes noires pour nuits blanches

Seriál - Talk-show


1984

Another Audience with Dame Edna Everage

Seriál - Komedie


1976

The 48th Annual Academy Awards

Seriál - Publicistický


1952

Today

Seriál - Publicistický, Talk-show


Archivní záběry

2020

Skin: A History of Nudity in the Movies

Film - Dokumentární

Životopis

Americká herečka, modelka a vnučka slavného spisovatele Ernesta Hemingwaye, Margaux Louise Hemingway se narodila 16. února 1954 v Portlandu v Oregonu. Své zvláštní jméno získala podle názvu vína Chateau Margaux, které její rodiče měli až v přílišné oblibě a tak o něco později, když se snažili zbavit se závislosti na alkoholu, začali její jméno vyslovovat jako Margot (některé prameny ji tak i uvádějí). Nicméně dědičná zátěž se projevila. Margaux celý život bojovala s různými formami závislosti, např. na alkoholu, popřípadě s bulimií, epilepsií a navíc byla i dyslektik. Což je u vnučky nositele Nobelovy ceny za literaturu smutná hříčka osudu. Ostatně po svém dědovi podědila deprese, které je oba sužovaly po celý jejich život a zároveň stály za tragickým koncem jich obou.

Vysoká, štíhlá dívka se zajímavou tváří a známým jménem se počátkem 70. let začala rychle prosazovat v oblasti modelingu, kde získala milionový kontrakt s firmou Fabergé. V té době se Margaux často objevovala na obálkách časopisů jako Vogue a Time, avšak brzy začala její dobře nastartovaná kariéra pozvolna hroutit díky nelichotivé pověsti neustále opilé modelky, večírkové královny jež tráví každou volnou chvíli ve známém klubu Studio 54.

Do světa filmu vstoupila Margaux v roce 1976, společně se svou mladší sestrou Mariel (tehdy jí bylo 14 let), snímkem RTĚNKA, kde ztvárnila modelku, kterou v hotelovém pokoji znásilní učitel hudby její mladší sestry, přičemž následuje nezbytná cesta za pomstou. Filmoví kritici Margaux za její herecký výkon příliš nešetřili a kritika bolela o to více, o co naopak chválili debut její sestry Mariel.

Reputaci špatné herečky si nevylepšila ani o tři roky později v italsko-brazilském béčkovém hororu s názvem RYBA ZABIJÁK (1979), ani v komedii THEY CALL ME BRUCE? (1982) o korejci, kterého si lidé pletou s Brucem Lee. Poté se objevila v několika dalších filmech, jejichž kvalita byla i na béčkové poměry menší než malá, až si nakonec v roce 1991 zahrála po boku sexsymbolu Tanyi Roberts v jak jinak než erotickém thrilleru INNER SANCTUM. Nicméně ani tento film nebyl žádným velkým uměleckým dílem, popřípadě kasovním trhákem, a tak následovaly další tří v celku bezvýznamné filmy a zklamání, až přišel osudný den 1. července 1996 (shodou okolností den před smutným 35. výročím sebevraždy jejího dědečka), kdy ji našli mrtvou v jejím domě v Santa Monice v Kalifornii.

Margaux Hemingway zemřela ve věku 42 let, opuštěná, zklamaná, na předávkování uklidňujícími léky. Její tělo bylo již v takovém stavu, že její totožnost museli identifikovat podle zubních záznamů.

Z "PetrPan2" L

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.