Kevin Pollak


(Kevin Elliot Pollak)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 30.10.1957

Miesto Narodenia: San Francisco, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. Special Correspondents (2016)
  2. Vojnoví psi (2016)  
  3. 3 Geezers! (2013)
  4. A Country Christmas (2013)  
  5. Chez Upshaw (2012)
  6. Columbus Circle (2012)  
  7. Shredd (2011)
  8. Red State (2011)    
  9. Big Year, The (2011)  
  10. Poliši (2010)  
  11. Choose (2010)  
  12. Vamped Out (2010)
  13. Middle Men (2009)  
  14. 2:13 (2009)
  15. Tropická búrka (2008)  
  16. Easy to Assemble (2008)
  17. Tak troška sexi (2008)
  18. Otis (2008)
  19. Krvavá služba (2008)  
  20. Údajná vražda (2007)  

Režijná Filmografie:

  1. Vamped Out (2010)
 

...více

Životopis

Aj keď Kevin E. Pollak dodnes nie je hviezdou, veľa divákom sa jeho ľahko zapamätateľná tvár na nevysokom tele (IMDb uvádza 1.65 cm) vryla do pamäti. Od detstva prejavoval sklony ku komike. Ako dvadsaťročný exceloval v kabaretoch. Nasledovalo dlhé obdobie počas ktorého venoval energiu seriálom. V nich hosťoval (PERVERSIONS OF SCIENCE alebo ED) alebo hral hlavné úlohy (COMING OF AGE či THE DREW CAREY SHOW). Dodnes sa orientuje na televíznu tvorbu, čoho dôkazom sú úlohy v cenenej mini sérii z produkcie Rona Howarda & Toma Hanksa ZO ZEME NA MESIAC alebo sitcom WORK WITH ME - ten aj produkoval. Vlastní produkčnú firmu Calm Down Productions spolu s manželkou (od 1995) a herečkou Lucy Webbovou.

Celovečerne ako herec debutoval v MILLION DOLLAR MYSTERY. Spočiatku bol verný fantasy z produkcie Georgea Lucasa. Po televíznej BITKE O PLANÉTU ENDOR, voľne naväzujúcej na šiestu kapitolu „Hviezdnych vojen“, stelesnil škriatka bojujúceho so silami Zla s rytierom (Val Kilmer) a trpaslíkom (Warwick Davis) v epickej trikovej fantasy Rona Howarda WILLOW. Nasledovali menšie úlohy v snímkach väčších režisérov (Mick Jackson a TOTÁLNE OKNO, Maurice Phillips a KLAMÁRI). Prichádzali aj čoraz slávnejší hereckí kolegovia – Steve Martin v PRÍBEHU Z L.A., Denzel Washington a John Lithgow RICOCHET. Postupne sa prepracoval až do projektov slávnych režisérov Barryho Levinsona (Žid Izzu v AVALONE) a Roba Reinera (poručík Weinberg v PÁR SPRÁVNYCH CHLAPOCH). Hral v režijnom debute Toma Hanksa (TO JE NÁŠ HIT!) a v jednom z prvých filmov Bryana Singera (gangsterka ZVYČAJNÍ PODOZRIVÍ).

Z výraznejších rolí Kevina Pollaka: syn hašterivého dôchodcu (Walter Matthau), zvádzajúceho nemilosrdný súboj so susedom (Jack Lemmon) v dôchodcovských komédiách DAJ SI POHOV KÁMOŠ 1 – 2 (1993, 1995); skorumpovaný odborár Green spolupracujúci s kontroverzným majiteľom lasvegaského KASÍNA (Robert DeNiro) v klasike Martina Scorseseho; otec dospievajúceho dievčaťa (Rachael Leigh Cooková) zamilovaného do školského krásavca (Freddie Prinze junior) v TAKOM NORMÁLNOM DIEVČATI; policajný partner alkoholického detektíva (Arnold Schwarzenegger), pátrajúceho po sérii vrážd, za ktorými stojí Satan (s jeho predstaviteľnom, Gabrielom Byrneom, sa K.V. stretol v „Podozrivých“).

Do širšieho diváckeho povedomia sa zapísal s pomocou Brucea Willisa, s ktorým hral v niekoľkých filmoch. Najskôr to bol zdrogovaný mafiánsky boss v čiernej komédii MÔJ SUSED ZABIJAK. Tu komplikoval život kanadskému zubárovi (Matthew Perry) zistiacemu, že sa do jeho susedstva nasťahoval mafiou hľadaný nájomný vrah (Willis). V kombinácii boss – zubár – nájomný vrah sa stretli aj v pokračovaní MÔJ SUSED ZABIJAK 2 (ako maďarský gauner Lazlo Gogolak). Opätovne sa stretol s Willisom už vo vážnejšom duchu - psychologickom trileri RUKOJEMNÍK. Tu stelesnil mafiánskeho účtovníka, ktorého milionársku vilu prepadnú mladiství delikventi a držia ho so synom a dcérou ako rukojemníkov.

Nikdy si príliš nerozumel s komerčnými záležitosťami a aj tie potencionálne napokon prepadli (SANTA CLAUS 2), či už sa jednalo o dramatické trileri (3000 MÍĽ NA ÚTEKU s Kevinom Costnerom a Kurtom Russellom) alebo rodinné záležitosti (DOKTOR DOLITTLE 2, dabing v PRÍBEHU ŽRALOKA).
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.