Lori Singer

Lori Singer

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Rachel Hendrix

Film - Drama


2017

The Institute

Film - Thriller


2016

God Knows Where I Am

Film - Dokumentární, Mysteriózní


2015

Experimenter

Film - Životopisný, Drama


2004

Milenka

Film - Erotický, Thriller, Drama


1999

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


1997

Bach Cello Suite #4: Sarabande

Film - Drama


1995

Virtuální realita

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi, Drama


1994

Trestanec F.T.W.

Film - Drama


1993

Prostřihy

Film - Komedie, Drama

Sunset Grill

Film - Thriller

Luck, Trust & Ketchup: Robert Altman In Carver Country

Film - Dokumentární


1992

Equinox - den zúčtování

Film - Drama


1990

Bolest a vítězství

Film - Dobrodružný

Sensibility and Sense

Film - Rodinný, Drama


1989

Warlock

Film - Horor, Akční


1987

Letní žár

Film - Drama

Made In USA

Film - Drama

Heartbeat

Film - Muzikál, Válečný, Drama


1985

Muž s červenou botou

Film - Komedie, Thriller

Dravec a feťák

Film - Thriller, Drama

Grázl

Film - Krimi, Drama


1984

Footloose

Film - Hudební, Drama, Romantický


1982

Fame

Seriál - Hudební, Drama, Romantický

Zrozena jen ke kráse

Film - Drama


Archivní záběry

2022

MTV 80s - Top 50 1984 Vs 1988!

Seriál - Hudební

Životopis

Lori Singer (celým rodným jménem Jacqueline Lori Singer) je americká herečka a violoncellistka. Narodila se 6. listopadu 1957 v Corpus Christi, Texas, jako dcera Leslie (rozená Wright), koncertní pianistky a Jacquese Singera, dirigenta symfonického orchestru. Jejími sourozenci jsou Marc Singer - herec a Gregory Singer - houslista a její dvojvaječné dvojče a nakonec sestra Claude Singer - úspěšná spisovatelka. Filmový režisér Bryan Singer je také členem rodiny, a to jako její bratranec. Vyrůstala v Portlandu, Texasu Vancouveru i Londýně. Jejím snem bylo stát se tanečnicí, ale ve 12 letech se zamilovala do hry na violoncello a chtěla ji studovat. Obrovským úspěchem bylo, když se ve 14 letech dostala na prestižní Juilliard Performing Arts School v New Yorku, kde se studiu hudby začala věnovat. Stala se nejmladší absolventkou této školy v historii a rok po ukončení studia si odbyla svůj debut jako sólová hráčka ve Western Washington Symphony. V roce 1980 Lori vyhrála Bergen Philharmonic Competition.

Její úspěchy však neskončily jenom u hudby, prosadila se také jako modelka u agentury Elite Model Agency. Po vzoru jejího bratra Marca začala v 17 letech navštěvovat herecké kurzy a v roce 1982 dostala první roli v TV seriálu FAME, kde si zahrála roli Julie Miller, čelistky, a mohla ukázat své hudební a taneční schopnosti. V témže roce ztvárnila roli modelky ve filmu BORN BEAUTIFUL (1982) a za svůj výkon dostala Silver Halo Award. Poté se začala věnovat hlavně filmům, v roce 1984 si zahrála ve filmu FOOTLOOSE (1984), který vydělal přes 80 milionů dolarů. O roli, kterou ve Footloose Lori dostala se původně ucházela i Madonna. V roce 1985, byla Lori nominována na Independent Spirit Award pro nejlepší výkon v hlavní roli hrané ženou ve filmu TROUBLE IN MIND (1985). Roku 1989 si zahrála jednu z hlavních rolí v kultovním hororu WARLOCK (1989), režírovaném Stevem Minerem. V roce 1993 dostala Golden Globe Award za dechberoucí výkon v SHORT CUTS (1993). V roce 1995 si Lori zahrála v sci-fi seriálu "VR.5" (1995) a v časopisu People byla uvedena jako jedna z nejpřitažlivějších žen.

Lori, která se stále aktivně věnuje hře na cello a občas si dokonce zajamuje v rockovém stylu se svými přáteli, se pravidelně věnuje projektu "DISHES Project" pro děti trpící AIDS (DISHES z angl. - Odhodlaně Zapojené Supermodelky Pomáhají Ukončit Utrpení). Jejich posláním je upozornit na tyto problémy a zajistit finanční fond pro prevenci, vzdělání, adopci a další. Do tohoto projektu je zapojeno mnoho známých tváří ze světa modelek (Cindy Crawford, Heidi Klum, Elle Macpherson, Claudia Schiffer a mnoho dalších).

V roce 1981 si Lori vzala Richarda Emeryho, se kterým je od roku 1998 rozvedna. V březnu v roce 1991 se jim narodil syn Jacques Rio. Je vysoká 179 cm, její míry jsou podle její modeling karty 87-59-87. Nyní bydlí Lori se svým synem na Manhattanu.

Jakub "PußyMagnet" Ševčík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.