Richard Schiff

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 27.5.1955

Miesto Narodenia: Bethesda, Maryland, USA

Herecká Filmografie:

  1. Counterpart (2017)
  2. American Fable (2016)    
  3. Macík 2 (2015)  
  4. Vincentov svet (2015)  
  5. Kill the Messenger (2014)  
  6. Before I Disappear (2014)
  7. Gambler, The (2014)  
  8. Muž z ocele (2013)    
  9. Knife Fight (2012)  
  10. Mindy Project, The (2012)
  11. House of Lies (2012)  
  12. Fire with Fire (2012)  
  13. Innocent (2011)
  14. Myšlienky vraha: Správanie podozrivých (2011)
  15. Johnny English sa vracia (2011)  
  16. Cape, The (2011)  
  17. Made in Dagenham (2010)  
  18. Another Harvest Moon (2010)
  19. Infidel, The (2010)  
  20. Past Life (2010)
 

...více

Životopis

Richard se narodil v americkém státě Maryland jako prostřední ze tří synů. Jeho matka Charlotte pracovala v televizní společnosti, otec Edward podnikal v oblasti realit. Rodiče se rozvedli, když bylo Richardovi 12 let. Richard přerušil studium na střední škole, ale později získal ekvivalentní vzdělání. V roce 1973 krátce studoval na City College of New York (CCNY), ale neměl o studium dostatečný zájem a studium ukončil. Přestěhoval se do Colorada, kde našel práci u dřevařské společnosti. V roce 1975 se vrátil do New Yorku, kde začal studovat herectví a byl přijat do divadelního programu CCNY. Po nějaké době ale začal pociťovat k herectví určitou nechuť a přesedlal na studium filmové režie. Režíroval několik divadelních her, napříkald Antigonu z roku 1983. V polovině 80. let se mu podařilo překonat počáteční nechuť k herectví a rozhodl se zkusit štěstí i v této oblasti.

Krátce poté byl obsazen do několika seriálových rolí. V roce 1995 si zahrál právníka vraha Johna Doe (Kevin Spacey) ve filmu SEDM. V roce 1996 si zahrál zkorumpovaného probačního úředníka ve filmu VYŠŠÍ ZÁJEM, kde si zahrál společně s Al Pacinem a Johnem Cusackem. V témže roce se objevil v jedné z epizod seriálu POHOTOVOST a o rok později v seriálu NYPD BLUE. V jedné z epizod seriálu HIGH INCIDENT ho poté zahlédl režisér Steven Spielberg a Richard ho zaujal natolik, že ho obsadil do svého filmu JURSKÝ PARK (1997). O rok později si společně s Eddiem Murphym zahrál doktora v komedii DR. DOLITTLE. V témže roce si zahrál také Dona Beidermana v hitovce DRTIVÝ DOPAD.

Jeho kariéra poté úspěšně pokračovala, když získal roli Tobyho Zieglera v seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO, kterého hrál v letech 1999 - 2006. Během účinkování v tomto seriálu si zahrál také drsného pana Turnera ve filmu JMENUJI SE SAM z roku 2001 a roli Elliota ve filmu LIDI, CO ZNÁM o rok později – zde byl jeho hereckým partnerem opět Al Pacino. V roce 2004 se jsme ho mohli vidět v životopisném snímku o hudebníku Rayi Charlesovi nazvaném RAY, kde hrál Rayova producenta Jerryho Wexlera. V témže roce, kdy skončil s natáčením seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO, se objevil společně s Peterem Krausem v thrilleru CIVIC DUTY. V letech 2006 a 2007 se Richard vrátil také ke svým divadelním kořenům a začal účinkovat na West Endu. Jedním z jeho posledních hereckých počinů bylo účinkování v romantickém dramatu POSLEDNÍ ČAS NA LÁSKU s Dustinem Hoffmanem a Emmou Thompson v hlavních rolích. V roce 2009 se pak objevil ještě ve filmech IMAGINE THAT - s Eddiem Murphym a SOLITARY MAN s Michaelem Douglasem a Susan Sarandon.

V roce 1996 se jeho ženou stala herečka Sheila Kelley, se kterou žije dodnes a má s ní syna Guse a dceru Ruby Christine. Richard je celoživotním členem Demokratické strany a podporoval Baracka Obamu v prezidentských volbách v roce 2008.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.