Panna Rittikrai

Panna Rittikrai

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2013

The Stunt

Film - Dokumentární, Drama


2006

Zrozený k boji

Film - Komedie, Akční


1996

Hard Gun

Film - Dobrodružný, Akční


1994

Plook mun kuen ma kah 4

Film - Akční

Thai Zombie Dragon

Film - Komedie


1984

Gerd ma lui

Film - Dobrodružný, Akční


Režisér

2014

Rew thalu rew

Film - Akční


2013

Tom Yum Goong 2

Film - Komedie, Akční


2010

Ong Bak 3

Film - Fantasy, Akční

Koht Soo Koht Soh

Film - Akční


2008

Ong bak 2: Pomsta

Film - Akční


2004

Zrozen k boji

Film - Akční

Tajný agent

Film - Komedie, Akční


2001

Nuk leng klong yao

Film - Akční


1996

Hard Gun

Film - Dobrodružný, Akční


1994

Plook mun kuen ma kah 4

Film - Akční


1984

Gerd ma lui

Film - Dobrodružný, Akční

Životopis

Režisér, scénárista, kaskadér, herec a choreograf bojových scén se narodil v r.1961 v Khon Kaen Province v Thajsku. Ve filmovém průmyslu se pohybuje už od roku 1979. Vzhledem ke své dokonalé znalosti bojových umění, jimž se věnoval od dětství začínal jako trenér, jenž připravoval herce pro role v akčních filmech.

Silně inspirován snímky s Brucem Lee či Jackie Chanem později založil svoji vlastní kaskadérskou skupinu Muay Thai Stunt, která byla hodně využívána thajskými akčními filmaři. Postupem času se dopracoval i k režírování a psaní scénářů. Jeho jméno je podepsáno pod takřka 50-ti filmovými tituly z jihovýchodní Asie. Nutno uznat, že se jednalo i na asijský trh o dosti nekvalitní, poloamatérské snímky jenž prakticky do jednoho upadly v zapomění ihned po svém vzniku.

Panna ovšem ve své práci vytrvale pokračoval a výsledek se nakonec přeci jen dostavil. V r.2003 natočil ve spolupráci s režisérem Prachyou Pinkaewem akční snímek ONG-BAK, na němž se podílel jako hlavní choreograf akčních scén, spoluautor scénáře a především osobní trenér hlavní herecké hvězdy Tonyho Jaa. Film se dočkal obrovského kasovního úspěchu a jeho protagonisty proslavil po celém světě. Panna se následně podílel i na dalších Pinkaewových projektech TOM YUM GOONG(2005) a CHOCOLATE(2008). Zároveň konečně dostal k dispozici větší rozpočet k natočení vlastních filmů, a tak v r.2004 představuje další úspěšný "akčňák" Kerd Ma Lui, jenž na západě vyšel pod názvem BORN TO FIGHT. V tom samém roce režíroval i akční komedii THE BODYGUARD s komikem Mum Jokmokem v hlavní roli. V r.2006 si také po dlouhé době sám zahrál, když ztělesnil jednu z titulních postav v akčně-komediálním snímku DYNAMITE WARRIOR.

Zdá se tedy, že Pannova tvůrčí kariéra konečně nabrala ten správný směr a jeho jedinečná akční choreografie, při níž nepoužívá žádné počítačové triky ani závěsná lana, ale vše je podřízeno tvrdé fyzické přípravě kaskadérů by se už teď mohla zapsat do filmových dějin.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.