Rain Phoenix

Rain Phoenix

Osobnostcsfd.cz

Herečka

21. listopadu, 1972, Crockett, Texas, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Fuzzy Head

Film - Thriller


2021

Violet

Film - Drama


2015

Forever

Film - Drama

Always Worthy

Film - Komedie, Drama


2012

All in for the 99%

Film - Krátkometrážní


2010

Three Thousand Six Hundred and Fifty Days

Film - Krátkometrážní, Rodinný, Drama


2005

Hitch: Lék pro moderního muže

Film - Komedie, Romantický

Děti Ameriky

Film - Komedie, Drama


2004

Harry + Max

Film - Komedie, Drama

The Disappearance of Andy Waxman

Film - Krátkometrážní


2003

Best of R.E.M.: In View 1988-2003, The

Film - Hudební


2001

"O"

Film - Thriller, Drama, Romantický

Neznámá za mřížemi

Film - Drama

The Sleepy Time Gal

Film - Drama


2000

$pent

Film - Drama


1999

Facade

Film - Thriller, Akční


1998

I Woke Up Early the Day I Died

Film - Komedie


1995

Zemřít pro...

Film - Komedie, Thriller, Drama


1993

I na kovbojky občas padne smutek

Film - Komedie, Western, Drama, Romantický


1987

Služka na rozkaz

Film - Komedie, Fantasy


1985

Neuvěřitelné příběhy

Seriál - Horor, Sci-Fi, Thriller, Fantasy


Hostka

1979

SAG Foundation Conversations

Seriál - Talk-show

Životopis

"Je to srdíčko, ale je také radikální, nepředvídatelná a pokud chce, umí i hory přenášet" (bratr River Phoenix)

Rain Joan of Arc se narodila jako druhé díťě Johna Lee Bottoma a Arlyn Sharon Dunetz v Crockettu v Texasu. Jejich první dítě, nadějný mladý herec, v osmnácti letech nominovaný na Oscara, River Phoenix, zemřel v roce 1993 ve 23 letech na předávkování drogami, před klubem The Viper Room. Po Rain se narodili Joaquin, Liberty a Summer. Všichni se věnují herectví a hudbě.

Aby rodině finančně vypomohla, zpívala společně s bratrem Riverem v ulicích Jižní Ameriky. Dále také na letištích, v talentových soutěžích, před hotely , na ulicích dalších měst a poté i v televizních show.

"Říkala si Rainbow, bylo to její umělecké jméno. Já v ní duhu vidím víc než déšť." (režisér Gus Van Sant)

Jako teeneger studovala operní zpěv na univerzitě na Floridě. V patnácti letech si spolu s tehdy sedmnáctiletým bratrem Riverem založila kapelu Aleka's Attic. Kapela vystupovala po blízkém okolí, ale pro Riverovu vytíženost s natáčením, musela často stranou. River v roce 1991 sestru, při natáčení filmu Mé soukromé Idaho, seznámil s režisérem filmu Gus Van Santem, který ji nabídl roli v připravovaném filmu I NA KOVBOJKY OBČAS PADNE SMUTEK, kde hrál i River a např. Uma Thurman a Keanu Reeves. Několik měsíců po dokončení filmu River zemřel a film je mu věnován. Rodina se s touto ztrátou špatně vyrovnávala a musela čelit i náporům médií, který dělal kolem této události velký mediální cirkus. River zemřel těsně před dokončení prvního alba kapely. Album nikdy nevyšlo.

"Už ve třech letech jsem zpívala před hodně lidmi, byla to má jediná láska. Ve 12 přišlo i natáčení filmů, ale hudba je stále součástí mně. Ve vybírání filmu jsem hodně náročná, raději počkám na to pravé, než jen něco jen tak udělat."

Rain v roce 1994 nahrála s kapelou R.E.M. píseň "Bang and Blame", která vyšla následující rok na albu Monster, které bylo věnováno Riverovi. V roce 1995 vystupovala s kapelou Red Hot Chilli Pappers, jako vokální zpěvačka na tour One Hot Minute Tour. Basista této slavné kapely, byl blízkým kamarádem Rivera a byl jeden z přítomných u jeho smrti. Věnovali mu píseň "Transcending". O dva roky později se přidala k punk kapele její mladší sestry Summer, The Causey Way. Kapela se rozpadla po vydání třech alb, v roce 2001. Během toho stačila např. natočit filmy ZEMŘÍT PRO (1995), I WOKE UP EARLY THE DAY I DIED (1998) a "O" (2001).

V roce 2003 se provdala za herce a hudebníka Michaela Tubbse a založili kapelu Papercranes. Jejich první nahrávky byly vypuštěny v roce 2004 a o dva roky později i první album "Vidalia". Na albu je plno hostujících muzikantů, včetně Liberty a Summer Phoenix a herce Dermota Mulroneye.

Rain je, jako zbytek rodiny, veganka, věnuje se dobročinným činnostem, hovoří plynně španělsky a v roce 1993 se jí narodil syn Zima Jonas.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.