Kathy Long

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

2012

Santa's Summer House

Film - Rodinný


2009

The Red Canvas

Film - Drama, Akční


1997

Romy a Michele

Film - Komedie


1996

Top Fighter 2

Film - Dokumentární


1995

Cizinka

Film - Akční

Železná pěst

Film - Akční


1994

Takoví normální zabijáci

Film - Krimi, Drama, Romantický, Akční


1993

Walker, Texas Ranger

Seriál - Dobrodružný, Krimi, Western, Drama, Akční

Rytíři

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční


1992

Hněv a čest

Film - Krimi, Drama, Akční


1991

Street Justice

Seriál - Akční


1981

Ferocious Female Kickboxing

Film

Životopis

Kathy Long narozená 21. dubna 1964 je americká (Kalifornie) bývalá profesionální sportovkyně v celé řadě bojových sportů a herečka několika zejména béčkových filmů. Dále kaskadérka a trenérka. U filmu pracuje i jako konzultantka, kde připravovala řadu hvězd.

Začínala s japonským aikidem, ve kterém získala černý pás a následně titul mistra. Prošla výcvikem u tradičních uznávaných mistrů a rodin. Další výcvik prodělala ve filipínském Kali (boj s holí a nožem), brazilském Jui-jitsu (rodina Machado) a čínském Wing Chun Kung Fu. Za své mimořádné schopnosti získala v 90. letech řadu ocenění a byla uvedena do síně slávy bojových umění. V roce 1991 byla zvolena časopisem Black Belt ženou roku. Načež se objevuje v řadě dalších magazínů.

Následně se v Bakersfieldu učí od Ericka Nolena technikám Muay Thay kickboxu a Kung Fu San Soo. Stává se historicky jednou z nejlepších bojovnic. Dosahuje šňůry 18 vítězství a pěti titulů mistryně světa. Dostává přezdívky jako „Princezna bolesti“ nebo „Královna střední váhy“. Na svém kontě má jedinou prohru. Odveta se nikdy nekonala kvůli zranění soupeřky. Dalo by se říci, že primárně mužský sport posunula úplně jinam a pro ženský boj dokázala nadchnout davy. Získala mnoho ocenění a titulů: Black Belt síň slávy (1991 Žena roku), Black Belt síň slávy (1992 Full Contact Fighter roku), Inside Kung Fu síň slávy (1992 Žena roku), Bob Ellas Kern County sportovní hala slávy (1996), 2xKICK World Kickboxing Champion, 1xWKA World Kickboxing Champion, 1xISKA World Kickboxing Champion, 1x WMAC World Kickboxing Champion.

Kathy je hodně žádaná na pozici trenéra a konzultanta. Mimo jiné cvičila hvězdy, jako je Michelle Pfeiffer (dublovala v BATMAN RETURNS), Meryl Streep, Queen Latifa, Michael Keaton. Její velký obdivovatel je Chuck Norris, takže si zahrála ve WALKER TEXAS RANGER. Učí(la) obrannou taktiku na policejních odděleních a nápravných zařízeních v Kalifornii, New Yorku a Pennsylvanii. Trenérskou činnost zároveň vykonává i na úrovni profesionálního sportu.

Spolupracovala s režiséry jako Oliver Stone, Tim Burton, a Robert Zemeckis. K jejím známějším filmům patří RYTÍŘI (1993), kde jako osiřelá dívka bojuje s kyborgy nebo CIZINKA (1995), kde jako neohrožená hrdinka nakope bandě výtržníků sužujících malé město.

15. srpna 2009 se po přípravě vrátila do ringu a v MMA (mixed martial arts) porazila Avery Vilcheovou technickým KO ve 3. kole. Je spolumajitelkou tréninkového centra Azteca v Los Angeles, zaměřeného na bojová umění.

Martin "GilEstel" Enderla

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.