Michael Paré


(Michael Kevin Pare)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 9.10.1958

Miesto Narodenia: Brooklyn, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. The Debt Collector (2018)
  2. Decommissioned (2016)  
  3. Swap (2016)  
  4. Traded (2016)  
  5. Abattoir (2016)  
  6. Krvavý tomahavk (2015)    
  7. Vatican Tapes, The (2015)  
  8. A Perfect Vacation (2015)
  9. Dobrý, zlý a mŕtvy (2015)    
  10. Operator (2015)  
  11. Jet Set (2013)
  12. Assault on Wall Street (2013)
  13. Gone (2012)  
  14. Room and Board (2012)
  15. Philadelphia Experiment, The (2012)  
  16. Killing Time, The (2012)
  17. Come Up, The (2012)
  18. Snapshot (2012)
  19. How Sweet It Is (2012)
  20. Maximum Conviction (2012)    
 

...více

Životopis

Michael Paré se narodil v říjnu 1959 do rodiny francouzského Kanaďana a Američanky z Irska jako osmé z deseti dětí. V roce 1964 podlehl Michaelův otec dlouhému boji s leukémií. Jeho matka pak i přes nesmírné těžkosti vytáhla rodinu ode dna. Po skončení střední školy začal Michael navštěvovat prestižní Kulinářský institut v New Yorku (Culinary Institute of America in Poughkeepsie New York). Jakožto vynikající student byl záhy zaměstnán v několika prestižních newyorských restauracích jako šéfkuchař, a to dokonce již v době před promocí. Během práce v „Tavern on The Green“ v New Yorku Michaela objevil agent pro modeling a herectví.

Tímto agentem byla Joyce Selznicková, v té době velice známá hledačka talentů, která objevila mj. Tonyho Curtise. Již po prvním setkání Selznicková uvěřila své intuici a Michaelově bezmeznému talentu a charismatu. Téměř okamžitě poté Michael podepsal „Universal Talent contract“, Selznicková se stala jeho oficiálním agentem a zakrátko byl obsazen do seriálu „THE GREATEST AMERICAN HERO“. Parého opravdovou vstupenkou do Hollywoodu se stal film EDDIE AND THE CRUISERS od režiséra Martina Davidsona. Snímek s menším rozpočtem byl hitem a Michael, který se zde objevil po boku již zavedené mladé hvězdy Toma Berengera, se stal jedním z nejžádanějších začínajících herců v Hollywoodu.

STREETS OF FIRE od Waltera Hilla z roku 1984 se staly Michaelovou první hlavní rolí a hned velice úspěšnou, a navíc byl obklopen dalšími vycházejícími hvězdami jakými byli Diane Lane, Willem Dafoe, Rick Moranis aj. Soundtrack z tohoto filmu byl jedním z nejprodávanějším po mnoho dalších let. Dalším Parého úspěchem bylo účinkování ve filmu THE PHILADELPHIA EXPERIMENT. Michaelovo další směřování ovlivnila tragédie, která následovala - odchod jeho mentora a přítelkyně Joyce Selznickové. Parého kariéra pokračovala, ale úžasná trajektorie byla bez vynikajícího vedení Joyce přerušena. Mezi další práce, které přijal, patřil seriál o newyorském policistovi, který je převelen do Houstonu a donucen spolupracovat s kolegou, který je jeho přesným opakem. RYTÍŘI Z HOUSTONU se natáčeli další dva roky a jejich obliba nebyla malá.

Devadesátá léta se v Parého kariéře nesla ve znamení přijímání rolí v mezinárodních koprodukcích často pochybné kvality či domácích béček. Mezi největší úspěchy patřil v roce 1990 MĚSÍC 44, německý film, díky němuž se Roland Emmerich prosadil do Hollywoodu. Pak už ovšem přicházely pouze projekty jako LUNAR COP, POINT OF IMPACT, INTO THE SUN, CARVEROVA BRÁNA a další. Nutno podotknout, že Parého účast a snaha byla mnohdy jediná pozitivní stránka filmu. Hodnotnějším snímkem byla až v roce 1999 SMRT PANEN Sofie Coppolové, kde si Michael zahrál starší verzi postavy Joshe Hartnetta. Zlom v Michaelově kariéře to ovšem neznamenalo, naopak s novým tisíciletím se začal objevovat v možná ještě větších obskurnostech než v devadesátých letech – GARGOYL, VARAN VS. KOBRA, BLOODRAYNE apod.

Paré nevystupuje jenom ve filmech, ale čas od času se objevil i na divadelních prknech. Úspěch slavil především v roce 1998 rolí opileckého policisty ve hře Louise LaRussoa „Black marble shoeshine stand“, kterého si jakožto autora obzvláště oblíbil.

Michael Paré je ženatý s modelkou Marjolein, se kterou má jednoho syna. Dodnes se věnuje vaření a stýká se se svojí rozvětvenou rodinou. Jediný z klanu, kdo se vydal v jeho stopách je sestra Aileen.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.