Markéta Holcmanová

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2021

Jednou budem dál

Film - Komedie

Jak se máš

Film - Krátkometrážní, Drama


2019

Tarot

Film - Krátkometrážní


2018

Cornelia

Film - Krátkometrážní, Krimi, Thriller


2015

Tah na branku

Film - Komedie, Krátkometrážní

Tetovaný námořník

Film - Krátkometrážní, Thriller, Drama


2014

Isabelle

Film - Krátkometrážní, Krimi, Drama

Hra

Film - Krátkometrážní, Drama


2011

Znamení koně

Seriál - Drama


2003

Dědictví slečny Innocencie

Film - Komedie

Životopis

Po základní škole nastoupila na hudebně-dramatický obor brněnské konzervatoře. Po úspěšném absolutoriu byla přijata ke studiu muzikálového herectví na JAMU, které v roce 2010 úspěšně dokončila. Ihned nastoupila do angažmá v šumperském divadle.

V roce 2012 se stává členkou souboru Městského divadla Zlín, kde ji na jevišti můžeme vídat dodnes. Příležitosti jí dovolují předvést svůj talent jak v rovině komediální, tak i té vážnější, mnohdy až tragické. Z komediálních rolí utkvěla v paměti diváků například jako energická kadeřnice Barbara Marková v interaktivní detektivní komedii Splašené nůžky (roli alternuje s Michaelou Doleželovou), jako jednodušší a méně chápající budoucí nevěsta Rachel v Dokonalé svatbě nebo jako naivní Amy Spettigueová v Charleyově tetě. Z dramatických rolí můžeme jmenovat například dvojroli Kateřiny Shánělky a Magdaleny Mlkvy v Žítkovských bohyních, Janu v Příbězích obyčejného šílenství, Curleyovou z O myších a lidech, Taťánu v Evženu Oněginovi, Máří Magdalénu v divadelním evangeliu INRI nebo Elenu v Bio ráji.

Samostatnou skupinu pak tvoří muzikály, ve kterých Markéta vyniká a doslova si získává diváky. Ti ji přímo milovali jako Lizu Doolittlovou v muzikálu My fair lady, kde se alternovala s Kateřinou Liďákovou. Oblíbili si ji také jako Káču v Divotvorném hrnci nebo Aničku ve zbojnickém muzikálu Malované na skle.

Co se týče filmu a TV, tak jsme ji mohli vidět v několika studentských filmech. Při studiu konzervatoře ji Jiří Krejčík obsadil do TV inscenace Dědictví slečny Innocencie, kde se objevila po boku Simony Stašové a Martina Huby. Zahlédnou jsme ji mohli také jako venkovskou servírku v seriálu Znamení koně. Pravidelně spolupracuje s reklamou a to především hlasově, tudíž její hlas kromě TV reklam můžeme slyšet například při nákupech v obchodních domech IKEA, jejichž je hlasem.

V červenci 2018 se vdala za Jana Holcmana a užívá jméno Markéta Holcmanová.

funhouse

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.