Erika Christensen


(Erika Jane Christensen)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 19.8.1982

Miesto Narodenia: Seattle, Washington, USA

Herecká Filmografie:

  1. The Case for Christ (2017)
  2. Svedectvo (2016)  
  3. Idiot, The (2014)
  4. How Sweet It Is (2012)
  5. Parenthood (2010)  
  6. Tortured, The (2010)
  7. Veronika Decides to Die (2009)    
  8. Mercy (2009)  
  9. Struck (2008)
  10. How to Rob a Bank (2007)  
  11. I'm in Hell (2007)
  12. Gardener of Eden (2007)
  13. Six Degrees (2006)
  14. United (2005)
  15. Sisters, The (2005)
  16. Druhá strana mince (2005)  
  17. Robot Chicken (2005)  
  18. Tajomný let (2005)  
  19. Perfektné skóre (2004)  
  20. Jazda na Strele (2004)  
 

...více

Životopis

Erika se narodila v roce 1982 v Seattlu. Když jí bylo pět let, přestěhovala se i s rodinou do Los Angeles. Už v té době tíhla k umělecké dráze. V 11 letech dala její matka Kathy dohromady skupinku talentovaných dětí, kteří později pořádaly představení po celém L.A., kde zpívaly a tančily. Erika v ní strávila rok a být na jevišti si zamilovala. Ve 12 se rozhodla, že chce být herečkou. Její rodiče ji plně podporovali a pomohli jí najít manažera. Hned poté se začala objevovat v reklamách, např. na McDonald's. Hraní ji bavilo čím dál víc a tak už o rok později uskutečnila svůj filmový debut v rodinné komedii NECHTE TO NA BEAVEROVI.

Následující dva roky účinkovala v několika televizních seriálech. Prorazila ale až s rolí ve snímku TRAFFIC – NADVLÁDA GANGŮ, bylo jí sedmnáct a přesvědčivě zahrála drogově závislou dceru Michaela Douglase, za který získala přízeň kritiků a cenu MTV pro nejlepší objev roku. Jejím rodičům se zprvu nezamlouvala postava, kterou měla ve filmu hrát, výsledku ale litovat nemuseli. Sama Erika prohlásila, že to byla skvělá zkušenost a film pojednával o tématu, který se dotýká všech na celém světě.

V roce 2002 se objevila v thrilleru NEBEZPEČNÁ ZNÁMOST, kde byla původně obsazena do role, kterou nakonec ztvárnila Shiry Appleby. Když se setkala s režisérem, přemluvila ho, že by si raději zahrála zápornou postavu a on souhlasil. V roce 2004 hrála v komedii PERFEKTNÍ SKÓRE se Scarlett Johansson a Chrisem Evansem. A rok poté v thrilleru TAJEMNÝ LET s Jodie Foster.

Erika má dva sourozence – bratry Brandona a Danea. Ráda by si zahrála s Georgem Clooneym nebo Edwardem Nortonem. Miluje zpěv a ráda by v něm v budoucnu uspěla stejně dobře jako v kariéře herečky.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.