Michael Rooker

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 6.4.1955

Miesto Narodenia: Jasper, Alabama, USA

Herecká Filmografie:

  1. Strážcovia Galaxie 2 (2017)  
  2. The Belko Experiment (2016)  
  3. Strážcovia Galaxie (2014)    
  4. Brother's Keeper (2013)
  5. Chapo (2012)
  6. Bolden! (2012)
  7. The Lost Episode (2012)
  8. Talking Dead (2011)
  9. Elwood (2011)
  10. Pure Shooter (2011)
  11. Atlantis Down (2011)
  12. Mysteria (2011)
  13. Louis (2010)
  14. Cell 213 (2010)
  15. Walking Dead (2010)      
  16. Hypothermia (2010)
  17. Freeway Killer (2010)  
  18. Matadors (2010)
  19. Blood Done Sign My Name (2010)
  20. DC Showcase: Jonah Hex (2010)  
 

...více

Životopis

Michael Rooker se narodil 6. dubna 1955 v Jesperu ve státě Alabama. Je nejstarší z devíti dětí. Studoval herectví, které ho bavilo, na Goodman School of Drama v Chichagu, kam se přestěhoval s bratry, sestrami a svou matkou po rozvodu rodičů. Nějaký čas se zajímal o japonské bojové umění, konkrétně aikido a trénoval ho se svým učitelem Fumio Toyodo Shihanem.

Svou kariéru rozjel ve svém prvním snímku s názvem HENRY: PORTRÉT MASOVÉHO VRAHA (1985), kde sehrál vynikající výkon v hlavní roli. Následovala menší role v televizním filmu CRIME STORY (1986). O dva roky později se také mihl ve filmu NICO - VÍC NEŽ ZÁKON. Ještě ten samý rok si zahrál v dramatu HOŘÍCÍ MISSISSIPPI v hlavní roli s Genem Hackmanem. V roce 1989 hrál v televizním filmu PŘEPADENÍ V L.A., který režíroval Michael Mann a vypráví o přepadení a následném vyšetřování pancéřového expresu. Zahrál si ve filmu MOŘE LÁSKY, kde je dvojice newyorských detektivů Frank Keller (Al Pacino) a detektiv Sherman (John Goodman) pověřena vyšetřováním několika vražd a ne ledajakých. V dramatu HRACÍ SKŘÍNKA s velmi zajímavým námětem, se objevil v roli Karchyho Laszloa. BOUŘLIVÝCH DNŮ se zúčastnil v roce 1990. Také si zahrál jednu z předních postav filmu Olivera Stonea J.F.K. z roku 1991, zde ztvárnil Billyho Broussarda. V letech 1992-1993 se objevil ve snímcích jako TOMBSTONE, TEMNÁ POLOVINA a hlavně také v akčním hitu CLIFFHANGER, kde po boku Sylvestera Stallonea ztvárnil Hala Tuckera.

V dalších letech stojí za zmínku hlavně menší role ve filmu FLÁKAČI (1995), ZPĚTNÁ REAKCE (1996), historické drama VÍTEJTE V ROSEWOODU (1997), akční thriller STŘELCI NA ÚTĚKU (1998), SBĚRATEL KOSTÍ (1999) a 6. DEN s Arnoldem Schwarzeneggerem (2000) v roli Roberta Marshalla. v roce 2001 hrál v REPLIKANTOVI (s Jean-Claudem Van Dammem). V roce 2003 si také zahrál v jedné epizodě sci-fi seriálu HVĚZDNÁ BRÁNA SG-1 v roli plukovníka Edwardse v díle s názvem Nepřátelský důl. Z těch novejších filmů, které ještě stojí za zmínku jsou např.: SLIMÁK, ŠEPOT nebo JUMPER.

Nejčastěji ho uvidíte v záporných rolích, výjimkou jsou třeba snímky CLIFFHANGER nebo STŘELCI NA ÚTĚKU.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.