Josh Lucas


(Joshua Lucas Easy Dent Maurer)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 20.6.1971

Miesto Narodenia: Little Rock, Arkansas, USA

Herecká Filmografie:

  1. Mark Felt: The Man Who Brought the White House Down (2017)  
  2. Dear Eleanor (2016)  
  3. Little Accidents (2014)
  4. Boychoir (2014)  
  5. Wish You Well (2013)
  6. Space Warriors (2013)
  7. Big Sur (2013)
  8. Stolen (2012)  
  9. Firm, The (2012)  
  10. Prohibition (2011)
  11. Little Murder (2011)  
  12. Obhajca (2011)  
  13. Year in Mooring, A (2011)
  14. J. Edgar (2011)  
  15. Red Dog (2011)    
  16. Život je taký (2010)  
  17. William Vincent (2010)
  18. Peacock (2010)  
  19. Daydream Nation (2010)  
  20. PoliWood (2009)
 

...více

Životopis

Tohoto herce jde možná nelépe poznat z jeho rolí v několika hollywoodských filmech, včetně POSEIDON (2006) a CESTA ZA VÍTĚZSTVÍM (2006). Lucas se narodil 20. června v roce 1971 v Little Rock, Arkansasu otci Donu Maurerovi, doktoru na pohotovosti a matce Michelle, zdravotní sestře. V době jeho narození jeho rodiče žili v indiánské rezervaci. Lucas vyrůstal během cestování s jeho rodiči na Jih (ti byli aktivisté proti nukleární energii) a jeho mladšími sourozenci, dvěmi sestrami a bratrem Devinem.

Postupem let, když mu bylo třináct, pobýval na třiceti odlišných místech včetně ostrovu s palmami a Sullivanových ostrovů v Jižní Karolíně. Nakonec se spolu s rodinou usadili v malém městě Gig Harbor blízko Washingtonu. Později navštěvoval Kopachuckovou střední školu. O pár let později vystudoval vysokou školu v Gig Harboru v roce 1989. Lucas začal s herectvím již na vysoké škole, kde účinkoval v různých školních hrách a představeních.

Lucas získal své postavení mezi hereckými hvězdami po rolích, které byly ve snímcích ČISTÁ DUŠE (2001), HOLKA NA ROZTRHÁNÍ (2002), a jako Glenn Talbon ve filmu HULK (2003). V roce 2005 si zahrál spolu s Jamiem Foxxem a Jessicou Biel ve filmu STEALTH, který doma zaznamenal velké finanční zklamání. Dříve v roce 2006 hrál Lucas Dona Haskinse, renovovaného trenéra basketballu ve filmu CESTA ZA VÍTĚZSTVÍM (2006). Lucas se tak měl možnost setkat během natáčení s několika slavnými trenéry basketbalu.

Během natáčení jeho nejznámnějšího filmu POSEIDON Lucasovi nešťastnou náhodou praskl sval na levém palci na ruce, ve kterém pak následně ztratil citlivost. Lucas tak během filmu musel pracovat i se svým rehabilitačním teaperautem. Natáčení filmu bylo také spojeno s mnoho nebezpečnými scénami, které se odéhrávali pod vodou a poblíž ohně. Přesto se POSEIDON nestal tak velkým filmovým trhákem, jak všichni očekávali. Další film, na kterém začal pracovat na pozdzim roku 2006, byl thriller založený na základě knižního zpracování “Who Killed Daniel Pearl?”, kde Lucas právě ztvárnil Daniela.

Lucasův život byl často spojován se Samlou Hayek, Connie Nielsen, Lilianou Domínquez a Alexandrou Davalos. Lucas je také velvyslanec kampaně “YouthAids”.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.