Pete Postlethwaite


(Peter William Postlethwaite)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 7.2.1946

Zemřel: † 2.1.2011

Miesto Narodenia: Warrington, Lancashire, Anglie, Velká Británie

Miesto úmrtí: Shrewsbury, Shropshire, Anglie, Velká Británie

Herecká Filmografie:

  1. Killing Bono (2011)  
  2. Inception - Making of film (2010)
  3. Mesto (2010)    
  4. Súboj Titanov (2010)  
  5. Počiatok (2010)    
  6. Tattoos: A Scarred History (2009)
  7. Clough (2009)
  8. Age of Stupid, The (2009)
  9. Solomon Kane (2009)  
  10. Waving at Trains (2009)
  11. Player (2008)
  12. Criminal Justice (2008)
  13. Movie Connections (2007)
  14. Closing the Ring (2007)  
  15. Omenisms (2006)
  16. Satan prichádza (2006)  
  17. Valley of the Heart's Delight (2006)
  18. Ghost Son (2006)
  19. Nepohodlný (2005)  
  20. Aeon Flux (2005)  
 

...více

Životopis

Pete Postlethwaite se narodil v anglickém Warringtonu 7. února 1945. O herectví jako takové se začal zajímat poměrně v pozdním věku, ve svých 24 letech. Jako mnoho anglických herců před ním i po něm, snažil se Pete prosadit hlavně v divadle. Známé je hlavně jeho působení v Manchester Royal Exchange, Bristol Old Vic a Liverpool Everyman. Díky své fyziognomii byl často obsazován do rolí přísných či záporných postav. V divadle se také poprvé setkal s Danielem Day-Lewisem, s nímž poté hrál v několika filmech.

K filmu se Postlethwaite dostal celkem pozdě, hrál sice ve filmu Ridleyho Scotta SOUPEŘI, ale prosadit se dokázal až v 43 letech ve filmu DISTANT VOICES, STILL LIVES, kde sugestivně ztvárnil muže týrajícího svou ženu a děti. Po pár rolích, kdy se objevil v Zefferilliho ztvárnění dramatu HAMLET, Fincherově VETŘELEC 3, se znova potkal se svým dlouholetým přítelem Day-Lewisem ve dvou filmech, POSLEDNÍ MOHYKÁN a VE JMÉNU OTCE. Za výkon ve druhém jmenovaném byl v roce 1993 nominován na Oscara za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli. Zajímavostí je, že hrál roli otce právě Day-Lewise, který je pouze o 12 let mladší.

Počátek 90. let byl pro tohoto Angličana s ostře řezanými rysy velice úspěšný, neboť si v roce 1995 zahrál ve velice vydařeném snímku OBVYKLÍ PODEZŘELÍ právníka Kobayashiho. Film je dodnes považován za jeden z nejlepších vůbec. Následující dva roky byly pro něho velice vyčerpávající, protože hrál v 10ti filmech, z nichž nejdůležitější byli určitě DRAČÍ SRDCE, ROMEO A JULIE od Baze Luhrmanna, ZTRACENÝ SVĚT a Spielbergův AMISTAD.

Na konci 90. let se rozhodl ubrat na četnosti filmů a taktéž už nepřišel žádný vyslovený hit, ve kterém by mohl tento charakterní herec předvést svoje umění.Za zmínku stojí pouze OSTROVNÍ ZPRÁVY, thriller NEPOHODLNÝ a horror TEMNÉ VODY.

V roce 2009 mu byla diagnistikována rakovina jater. Po dlouhém boji jí nakonec podlehl 2. ledna roku 2011. Zanechal po sobě svoji ženu a dvě děti které hodlají pokračovat ve stopách otce.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.