Jaro Hykman

Osobnostcsfd.cz

Herec

Filmografie

Herec

1930

Černé oči, proč pláčete...?

Film - Drama, Romantický


1929

Svatý Václav

Film - Dobrodružný, Válečný, Drama, Historický

Plukovník Švec

Film - Válečný, Drama


1928

Modrý démant

Film - Komedie

Životem vedla je láska

Film - Drama, Romantický


1927

Batalion

Film - Drama

Dvě oči, které nezklamou

Film - Drama, Romantický


1926

Bludné duše

Film - Drama

Pražský flamendr

Film - Drama


1925

Syn hor

Film - Dobrodružný, Drama, Romantický

Ohnivý drak

Film - Drama

Životopis

Herec Jaro Hykman, který hrál pouze v němých filmech, se narodil do rodiny Františka Hykmana a jeho ženy Pavlíny Hruškové jako Jaroslav Hykman. Jeho otec František pracoval jako pekař v Hrubé Horce, což je část města Železný Brod.

Jaro Hykman byl pouze filmovým hercem, nikdy nehrál divadlo, a dnes je jeho civilní povolání neznámé. Není známo, jak se v roce 1925, kdy mu bylo 19 let, dostal k filmu. Během let 1925 až 1930 natočil 11 filmů, hrál většinou hlavní mužské role milovníků, ale i menší role různých nápadníků.

V prvním roce 1925, kdy filmoval, natočil dva filmy, Syn hor, kde hrál menší roli Jiřího Zarena, a nezjištěnou roli, v nedokončeném filmu Ohnivý drak. V roce 1926 si zahrál opět ve dvou filmech, Pražský flamendr, kde vytvořil roli truhlářského učně Filipa, a svou první roli milovníka Vavřiny Ouřady si zahrál ve filmu Bludné duše.

V roce 1927 si zahrál pouze jednu roli, zamilovaného Frantíka Zárubu ve filmu Batalion. Zato v roce 1928 hrál ve třech filmech – zamilovaného mladíka v nedokončeném filmu Modrý démant, opět zamilovaného tentokrát kamelota Frantíka ve filmu Životem vedla je láska, a hlavní mužskou roli milovníka Váši, ve filmu Haničko, co s tebou bude?.

Rok 1929 mu přinesl dvě menší role, ve filmu Svatý Václav to byl pacholík z Tětína, a ve válečném filmu Plukovník Švec hrál vojína Jurajčíka. S filmem se rozloučil v roce 1930 důstojně ve filmu Černé oči, proč pláčete...?, kde si zahrál jednu z hlavních rolí kaplana Marcela Novotného.

Tímto skončila jeho filmová kariéra, jeho další osud profesní i soukromý není znám, a ani místo a datum jeho úmrtí není známo.

JA.RO.KO.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.