Mark Neveldine

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 11.5.1973

Miesto Narodenia: Watertown, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Officer Downe (2016)
  2. Garmento (2002)
  3. Golden Dreams (2001)
  4. Jewel of the Sahara (2001)
  5. Walking and Talking (1996)

Režijná Filmografie:

  1. Vatican Tapes, The (2015)  
  2. Ghost Rider 2 (2011)    
  3. Zastaneš a neprežiješ 2 (2009)  
  4. Gamer (2009)  
  5. Zastaneš a neprežiješ (2006)  
 

...více

Životopis

Mark Neveldine je americký filmový režisér, producent, scenárista a kameraman. Je známý svou spoluprácí s Brianem Taylorem - Neveldine / Taylor.

Narodil se ve Watertownu v New Yorku. Navštěvoval Hobart a William Smith Colleges v Ženevě. V New Yorku pak studoval drama a psychologii. Po promoci se přestěhoval na Manhattan, kde začal svou kariéru jako herec (téměř třicet inscenací). Později přešel do tvůrčí filmové práce, jako kameraman videoklipů, dokumentárních filmů a televizních pilotů.

Prvním jeho filmem, což byl i první film dvojice Neveldine / Taylor byl CRANK / ZASTAV A NEPŘEŽIJEŠ (2006). Zde působil jako režisér, scénárista a kameraman. Dále se podílel jako producent, scénárista a kameraman na filmu PATOLOGIE (2008). O rok později následovalo pokračování filmu CRANK pod názvem ZASTAV A NEPŘEŽIJEŠ 2 - VYSOKÉ NAPĚTÍ (2009) a ten samý rok film GAMER (2009), kde u obou stál u režie a scénáře.

Neveldine, spolu s Brianem Taylorem, měli režírovat připravovaný film JONAH HEX (2010), ale vypadli z projektu, kvůli "tvůrčím rozdílům". Nicméně, zůstali podepsáni pod scénářem.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.