Kamila Strnadová

Kamila Strnadová

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

1938

Druhé mládí

Film - Drama, Romantický

Na sto procent

Film - Krátkometrážní

Životopis

Kdysi populární herečka, tanečnice a zpěvačka Kamila Strnadová, která již dávno zapadla do zapomnění, pocházela z rodiny profesora hudby Josefa Strnada z Českých Budějovic a jeho ženy Kamily Pomeje.

Začínala jako tanečnice v divadle v rodných Budějovicích, později se dostala do Prahy, kde hrála a zpívala v divadle Na Vinohradech, v Akropolis Karla Třešňáka, v Malé operetě u Mirko Bukovského, v Aréně, ve Velké operetě, dvě sezóny hrála hlavní role v Národním divadle v Brně a v divadle Oldřicha Nového.

Po roce 1945 hrála až do zrušení nadále v divadle O. Nového. Po roce 1948 však na divadelních prknech již nehrála. Ač ve své době velmi populární herečka a zpěvačka, film jí prakticky nenabídl žádnou možnost uplatnění. V roce 1938 si zahrála v reklamním snímku Na sto procent zákaznici u Bati. Ve druhém filmu z roku 1938, již celovečerním, jí připadla nedůstojná epizodka Anduly Oplatkové, a to v Druhém mládí.

Poslední informace o Kamile Strnadové, která je známá, uvádí, že herečka zemřela ve věku pouhých 41 let v pražském Břevnově.

JA.RO.KO.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.