Charlotta Tremlová

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1952

Fritz und Friederike

Film


1944

Z lásky k tobě

Film - Komedie


1940

Prosím, pane profesore!

Film - Rodinný, Drama


1939

Paní Kačka zasahuje...

Film - Komedie

Životopis

Dnes již neznámá herečka a zpěvačka Charlotta Tremlová se narodila do německo-české rodiny. Její otec Franz Treml byl ředitelem jedné z pražských bank, matka byla Češka. Měla ještě i bratra a sestru.

Rozená byla jako Charlotta Elisabeth Treml, počeštěně uváděná jako Šarlota Alžběta Tremlová, ale tuto podobu jména užívala zřídka. Studovala konzervatoř v Paříži, soukromě se školila v herectví u významné berlínské herečky Tilly Durieux. V Praze studovala Akademii výtvarných umění.

Ještě jako studentka hrála v 16 letech velkou roli Lidky Hlaváčkové ve filmu Paní Kačka zasahuje (1939), kde byl jejím partnerem herec Franta Paul. V roce 1940 si zahrála pouze malou epizodku ve filmu Prosím pane profesore!.

Již v roce 1941 natrvalo přesídlila do Berlína, hrála a zpívala ve varietním divadle Scala, kde vystupovala pod jménem Kary Barnet. Od roku 1943 již byla nazývaná berlínská Siréna, kde poznala i svého prvního manžela Wilhelma Fanderla, což byl nacistický novinář a šéfredaktor. Hrála i v německém filmu Dir zuliebe (1944). V tomto roce se zúčastnila turné po Německu, Maďarsku, Francii, Belgii a Norsku. S pádem Německé říše přišla o veškerý svůj majetek, následkem toho potratila.

Živila se pak jako uklízečka, později chůva a pak již jako manekýna. V roce 1946 se vdala podruhé, její manžel Hans Huffzky (1913–1978) byl šéfredaktorem ženského časopisu, v roce 1949 se však rozvedli.

V roce 1952 uzavřela třetí manželství, s Američanem Lesliem von Schwetzerem, který byl programovým ředitelem rádia v Los Angeles, kam se s ním přestěhovala. Bohužel ani toto třetí manželství nevydrželo a v roce 1958 se vdává počtvrté, její manžel Benny de Weille byl rozený Ind, kam také oba přesídlili.

Charlotta Tremlová se na konci 60. let 20. století vrací jako vdova do Berlína. V roce 1970 se usadila v Mnichově, kde v listopadu 1972 ve věku 49 let uhořela při požáru svého bytu. V Německu po ní zůstalo na 50 písní, které do roku 1945 nazpívala.

Pohřbená byla na největším hřbitově v Mnichově Waldfriedhof (zvaný lesní hřbitov).

JA.RO.KO.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.