David Zucker

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 16.10.1947

Miesto Narodenia: Milwaukee, Wisconsin, USA

Herecká Filmografie:

  1. Scary Movie 5 (2013)  
  2. Scary Movie 4 (2006)  
  3. Making 'Scary Movie 3' (2004)
  4. Directors, The (1999)
  5. Pivní bratia (1998)
  6. Your Studio and You (1995)
  7. Bláznivá strela 33 a 1/3: Posledný trapas (1994)  
  8. Bláznivá strela 2 1/2: Vôňa strachu (1991)
  9. Biography (1987)
  10. Larry King Live (1985)
  11. Prísne tajné (1984)  
  12. Kentucky Fried Movie, The (1977)    
  13.  (0)  

Režijná Filmografie:

  1. American Carol, An (2008)  
  2. Scary Movie 4 (2006)  
  3. H.U.D. (2000)
  4. Pivní bratia (1998)
  5. For Goodness Sake (1993)
  6. Bláznivá strela 2 1/2: Vôňa strachu (1991)
  7. Bláznivá strela (1988)  
  8. Bezcitní ľudia (1986)  
  9. Prísne tajné (1984)  
  10. Police Squad! (1982)  
  11.  (0)  
 

...více

Životopis

Americký režisér a příležitostný herec David Zucker je spolu se svým mladším bratrem Jerrym a Jimem Abrahamsem nejvýznamnějším tvůrcem americké filmové parodie. Zmiňovaná trojice, často označovaná pod zkratkou ZAZ, spolu úzce spolupracovala prakticky celou kariéru, takže je téměř nemožné o nich psát odděleně.

Starší z bratrů Zuckerových, známý také pod přezdívkou "Zucknuckle" se narodil v r.1947 v Milwaukee. Jeho prvním filmem a zároveň prvním společným projektem ZAZ byl komediální snímek KENTUCKY FRIED MOVIE z r.1977.

O tři roky později společně režírují parodii na katastrofické filmy PŘIPOUTEJTE SE PROSÍM! Tento snímek přinesl ZAZ velký divácký úspěch a odstartoval jejich sérii bláznivých parodií plných absurdních gagů a chytře napsaných dialogů. Často spolupracují zejména se scénáristou Patem Proftem a herci Leslie Nielsenem či Lloydem Bridgesem. Zajímavostí je, že Nielsen i Bridges měli už v té době za sebou dlouhou hereckou dráhu skládající se především z charakterních rolí. Na stará kolena se oba díky ZAZ stali úspěšnými a vyhledávanými komiky.

V první polovině 80. let ZAZ realizují seriál parodující televizní krimi-série s názvem "POLICE SQUAD", jehož hlavním hrdinou je svérázný policejní detektiv Frank Drebin v podání Leslie Nielsena. Seriál se však ve své době nesetkal s příliš velkým ohlasem. Teprve když jej sám David převedl v r.1988 do podoby celovečerního filmu,jenž u nás vyšel jako BLÁZNIVÁ STŘELA z něj udělal doslova kultovní záležitost. David Zucker pak režíroval i jeho další pokračování BLÁZNIVÁ STŘELA 2 A 1/2: VŮNĚ STRACHU a zahrál si menší roli ve třetím díle BLÁZNIVÁ STŘELA 33 A 1/3: POSLEDNÍ TRAPAS.

V 90. letech se "svatá trojice americké parodie" rozděluje. David Zucker po dokončení Bláznivých střel, spolupracuje na několika snímcích s tvůrci legendárního South Parku - Mattem Stonem a Trayem Parkerem. Poté dostává nabídku převzít štafetu po bratrech Wayansových a režírovat kritikou vlažně přijatou, avšak divácky znovu velmi populární komediální sérii SCARY MOVIE, jenž je opět parodií na všechno možné.

David Zucker je ženatý a má dvě děti. Rád si čas od času zahraje menší roli v některém ze svých filmů, nebo ve filmu některého ze svých spolupracovníků. Taktéž stejně jako jeho bratr Jerry s oblibou obsazuje do epizodních úloh ve svých dílech členy své rodiny. Především jejich matka Charlotte se objeví ve většině z Davidových filmů.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.