Eric Bana


(Eric Banadinovich)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (1 hlas)

Herec, Režisér,  

Narodený: 9.8.1968

Miesto Narodenia: Melbourne, Victoria, Austrálie

Herecká Filmografie:

  1. Kráľ Artuš: Legenda o meči (2017)  
  2. The Forgiven (2017)
  3. Finest Hours, The (2016)  
  4. Special Correspondents (2016)
  5. By Virtue Fall (2015)
  6. Zbav nás zlého (2014)  
  7. Closed Circuit (2013)  
  8. Na život a na smrť (2013)  
  9. Deadfall (2012)  
  10. Hanna (2011)  
  11. Love the Beast (2009)  
  12. Funny People (2009)  
  13. Žena cestovateľa v čase (2009)  
  14. Mary a Max (2009)  
  15. Star Trek (2009)    
  16. Kráľova priazeň (2008)  
  17. Xposé (2007)
  18. Up Close with Carrie Keagan (2007)
  19. Lucky You (2007)  
  20. Romulus, My Father (2007)

Režijná Filmografie:

  1. Love the Beast (2009)  
 

...více

Životopis

Eric Bana se narodil 9. sprna 1968 v Melbourne německé matce a chorvatskému otci. Živil se jako barman. Často však vystupoval v ostatních podnicích jako bavič. Jeho talentu si všimla i jedna australská televize, která jej zprvu obsadila do zábavného pořadu FULL FRONTAL. Získal si takový obdiv, že dostal vlastní pořad s názvem THE ERIC BANA SHOW LIVE.

Svůj filmový debut si odbyl ve filmu DRSŇÁK CHOPPER, kde si zahrál "slavného" australského vraha Marka "Choppera" Reada. I přes to, že do té doby působil jako komik byl jeho výkon oceněn.

V Hollywoodu mu pomohl prosadit režisér Ridley Scott, který mu dal jednu z hlavních rolí své válečné řeže ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN, kde si Eric zahrál velitele jednotky Delta Force seržanta Hoota. Jeho největší rolí se měla stát filmová adaptace komiksu HULK v režii Anga Leeho. Hulk bohužel nesplnil očekávání jak kritiky, tak i producentů. Jednu rybek namluvil i v pixarovském podmořském dobrodružství HLEDÁ SE NEMO. Roli ne nepodobnou té z Černého jestřába si zahrál ve filmu TROJA režiséra Wolfganga Petersena. Film v poměru ke svému 200-milionovému rozpočtu příliš neuspěl, ale i přesto Eric svým výkonem oslnil. Jeho postava Hectora zastínila i Achila v podání Brada Pitta.

Na svou "velkou" roli si tedy bude muset chvíli počkat. Ale má jednu vlastnost, která se cení. Dokáže "zapřít sebe sama", když jako komik vzal roli vraha, nebo jako odpůrce zbraní střílel povstalce v somálském Mogadishu.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.