William Fichtner


(William Edward Fichtner)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 27.11.1956

Miesto Narodenia: letecká základna Mitchell Field, East Meadow, Long Island, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. The Neighbor (2018)  
  2. 12 Strong (2018)  
  3. Traffik (2018)
  4. Deň nezávislosti: Nový útok (2016)  
  5. Fighting Back (2015)
  6. The Homesman (2014)  
  7. Ninja korytnačky (2014)  
  8. Scatter My Ashes at Bergdorf's (2013)
  9. Lone Ranger (2013)  
  10. Phantom (2013)
  11. Crossing Lines (2013)
  12. Stupidest Angel, The (2013)
  13. Elysium (2013)    
  14. Honba na bin Ládina (2012)  
  15. Wrong (2012)  
  16. Smrtonosná jazda (2011)  
  17. Nočné rande (2010)  
  18. Big Bang, The (2010)    
  19. Night and Day (2009)
  20. Prison Break: The Final Break (2009)  
 

...více

Životopis

Celým jménem William Edward Fichtner se narodil 27.11.1956 v East Meadow ve státě New York, USA. Po nedokončení studia kriminalistiky v Blackportu absolvoval American-Academy of Dramatic Arts. Zprvu účinkoval na jevišti, poté se ale začal projevovat více v televizi. Mezi jeho první role před kamerou patřila postava Joshe Stricklyna v telenovele AS THE WORLD TURNS (Jak se svět otáčí) či Ryana Sparkse v komediálním seriálu GRACE UNDER FIRE (Grace v jednom kole).

V 90. letech se projevil v řadě vedlejších rolí. Můžeme si ho pamatovat jako psychopatického gangstera Law ve Spaceyho thrilleru ALBINO ALLIGATOR či slepého astronoma Kenta te sci-fi KONTAKT Roberta Zemeckise a podobně. Po těchto filmových úlohách si udělal dobré jméno, prosadil se a začal se objevovat ve velkofilmech jakým byli Bayovo ARMAGEDDON, PEARL HARBOR, Petersonovo DOKONALÁ BOUŘE nebo Scottovo ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN. Fichtnerova povědomá tvář nás tímto způsobem často potkává. Jeho role bývají většinou vedlejší. To však změnila v roce 2005 po seriálu PRISON BREAK sci-fi série INVAZE, kde si zahrál jednu z hlavních postav - šerifa Toma Underlaye.

William Fichtner, přestože jsme ho mohli kolikrát vidět na stříbrném plátně, patří k tichým celebritám. Navzdory jeho věku můžeme doufat, že se tento herec ještě více projeví a potká ho ta přelomová role, kterou se definitivně zařadí mezi americkou hereckou špičku. Pokud se tak už nestalo.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.