Milena Kladrubská

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1961

Florián

Film - Komedie


1960

Ledoví muži

Film - Komedie, Sportovní

Životopis

Krasobruslařka a sólistka ledových revue se objevila ve dvou filmech. V LEDOVÝCH MUŽÍCH Vladimíra Síse z r. 1960 v roli-jak jinak-krasobruslařky a ve stylizované pohádce z r. 1961 FLORIÁN režiséra Josefa Macha. Spolupracovala i s českou televizí jako herečka i choreograf.

Milena byla od malinka sportovně nadaná. Od útlého věku trávila veškerý volný čas na stadionu LTC Praha. Rodiče, tatínek - bankovní úředník a mezinárodní hokejový rozhodčí a maminka - majitelka módního salonu ji v zájmu o bruslení velmi podporovali. Brzy si uvědomila, že nechce dělat krasobruslení ale vystupovat v ledních revue. Její původ ji nový režim po únoru r. 1948 nemohl odpustit a tak cesta k jejímu snu nebyla jednoduchá.

Znechucená intrikami a pomluvami po šampionátu v Maďarsku v r. 1955 se rozhoduje, že končí se sportovní kariérou, a protože v té době vzniká revue i v Praze přestupuje do ní. V r. 1958 se provdává za britského fotografa Petra Paula, s nímž má syna Tomáše. V r. 1961 se však rozvádí. Její sen, jezdit v západní revue se naplnil, v r.1963 když ji konečně strana pustila na dvouleté hostování do Vídeňské revue. Jako rukojmí si tu však nechali jejího čtyřletého syna.

Ve Vídni se dočkala slávy a v r. 1966 se provdává po druhé za anglického komika Duncana Whaleye. Režim "pražského předjaří" ji dokonce povolil svatbu na Staroměstském náměstí, kam ji přišlo popřát tisíce pražanů. Syn Tomáš, též krasobruslař, přijel natrvalo za svou matkou až ve svých 15 letech. V r. 1977 v 40-tiletech se M. Kladrubská rozloučila se svou kariérou.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.