Jindra Bartošová

Jindra Bartošová

Osobnostcsfd.cz

Herečka

6%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1988

Čertova skála

Film - Pohádka

Kouzelnice od Křídového potoka

Film - Pohádka


1987

Strom pohádek

Seriál - Pohádka


1986

Kouzelné galoše

Film - Pohádka

Smutek bláznivých panen

Film - Hudební, Komedie


1985

Zastihla mě noc

Film - Válečný, Životopisný, Drama


1984

Prodloužený čas

Film - Psychologický, Drama, Romantický

Dlouhý čas naděje

Film - Životopisný, Drama


1983

Evo, vdej se!

Film - Komedie


1981

V podstatě jsme normální

Film - Komedie


1980

Zkoušky z dospělosti

Seriál - Rodinný, Drama

V hlavní roli Oldřich Nový

Film - Hudební, Komedie


1979

Inženýrská odysea

Seriál - Drama

Martinec a ti druzí

Film - Komedie

Hořké dny

Film - Drama


1978

Leť, ptáku, leť!

Film - Rodinný


1972

Bakaláři

Seriál - Komedie, Krátkometrážní

Životopis

Zelenooká romantička se zářivě živým pohledem Jindra Bartošová se narodila v Praze 26.5.1962. Ve svém ranném mládí navštěvovala krátce lidovou školu umění, kde se zaměřovala většinou na zpěv a divadelní hru. V tomto období její oblíbenou zálibou byla také skicová malba a jízda v tramvajích po Praze. Začátkem druhé poloviny sedmdesátých let se podařilo Jindře projít konkurzem na celovečerní rodinný film LEŤ PTÁKU, LEŤ! z roku 1978, kde si zahrála roli Markéty a zároveň tím i započal její debut u filmu. Na konci sedmdesátých let pak na sebe výrazně upozornila široké publikum v dramatickém televizním seriálu ZKOUŠKY Z DOSPĚLOSTI (1979) v roli trochu naivní a zasněné Lucie.

Nadějně vypadal film EVO, VDEJ SE!(1983) s komediálním nádechem, který natočila režisérka Jaroslava Vošmiková. V tomto filmu si Jindra Bartošová zahrála svou jedinou a zatím poslední hlavní roli u celovečerního filmu. Příběh tohoto snímku se točí okolo mladé učitelky, která se osamostatňuje a pokouší navázat vážný vztah. Během osmdesátých let se pak Jindra ještě ukazuje v menších rolích ve filmech ( V HLAVNÍ ROLI OLDŘICH NOVÝ, V PODSTATĚ JSME NORMÁLNÍ a PRODLOUŽENÝ ČAS). Po absolvování Pražské konzervatoře (1983) získala angažmá v divadle Semafor (Případ Eleonora, Dr. Johann Faust, Smutek bláznivých panen), kde hrála a skvěle zpívala.

Na konci osmdesátých let Jindra vystupuje už jen v televizních pohádkách, kde většinou hraje kladné role ( MARUŠKA, KOUZELNICE OD KŘÍDOVÉHO POTOKA a ČERTOVA SKÁLA). Příležitostně také dabovala zahraniční filmy na Barrandově a v České televizi ( Bolest lásky, Americká manželka, Muž bez domova, Tři dny Kondora, Buď nevěrná a nedívej se s kým ). V devadesátých letech se Jindra Bartošová odstěhovala do finských Helsinek, kde žije s filmovým stříhačem Emilem Ptáčkem.

_ "Kinolístek" _

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.