Janet Jones

Janet Jones

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2021

American Siege

Film - Thriller, Akční


2014

The Sound and the Fury

Film - Drama


2013

Palo Alto

Film - Drama


2009

30 for 30

Seriál - Dokumentární, Sportovní


2006

Alpha Dog

Film - Krimi, Životopisný, Drama

Two Tickets to Paradise

Film - Komedie


1997

Komando

Seriál - Dobrodružný, Akční


1995

Obtížné a vražedné

Film - Thriller, Drama, Akční


1992

Velké vítězství

Film - Komedie, Sportovní, Drama


1988

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

Film - Komedie, Krimi


1986

American Anthem

Film - Sportovní, Drama


1985

Chorus Line

Film - Komedie, Muzikál, Drama


1984

Flamingo Kid

Film - Komedie, Drama


1983

Staying Alive

Film - Hudební, Drama


1982

Pán šelem

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Annie

Film - Komedie, Muzikál, Rodinný, Drama


1974

Gollocks! There's Plenty of Room in New Zealand

Film - Krátkometrážní, Drama


Hostka

1979

Dance Fever

Seriál - Hudební, Soutěžní

Životopis

Janet Jones je dnes známá především jako manželka nejlepšího hokejisty historie Wayna Gretzkyho. Málokdo ale ví, že počátkem osmdesátých let byla profesionální modelkou, tanečnicí a měla nakročeno k úspěšné filmové kariéře. Nakonec však dala přednost rodině a ve filmu se objevuje už jen sporadicky.

Jako americké rodačka z města Bridgeton ve státě Missouri se od mládí věnovala tanci. Její kariéra měla raketový start, už v šestnácti letech vyhrála soutěž MISS DANCE AMERICA a zanedlouho poté se přestěhovala do Hollywoodu. Zpočátku dostávala pouze role tanečnic v hudebních filmech – např. SNOW WHITE LIVE, ANNIE nebo STAYLING ALIVE. V roce 1984 se dočkala první velké role ve snímku KLUK Z EL FLAMENGA, kde hrála přítelkyni hlavního hrdiny v podání Matta Dillona. Následoval muzikál CHORUS LINE s Michaelem Douglasem a ve snímku AMERICKÁ HYMNA hrála mladou gymnastku připravující se na Olympijské hry.

V roce 1987 se seznámila s kanadskou hokejovou hvězdou Waynem Gretzkym a její popularita dále vzrostla poté, co se objevila na titulní stránce časopisu Playboy – tento výtisk byl v celé Kanadě během tří dnů beznadějně rozprodán. V srpnu 1988 se za slavného hokejistu vdala a jejich svatba byla nazývána „Kanadský královský sňatek“. Zároveň se objevila ve své poslední velké filmové roli – jako policistka Kate v pátém díle POLICEJNÍ AKADEMIE – NASAZENÍ V MIAMI BEACH.

Od té doby se věnuje své stále se rozrůstající rodině (celkem pět dětí) a v podstatě se už jen mihla ve filmech VÍTĚZSTVÍ, TOUGH AND DEADLY, ALPHA DOG a DIRT NAP. Současně s filmovou kariérou se dále věnovala tanci a natočila několik kazet propagujících cvičení aerobiku V poslední době se zdá, že v jejích šlépějích bude pokračovat nejstarší dcera Paulina, která se v roce 2005 objevila na titulní stránce časopisu Flare a pokouší se prorazit jako modelka a příležitostní zpěvačka.

Marek "wayne99" Štětka

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.