Mariana Slováková

Mariana Slováková

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

2008

Děti noci

Film - Drama


1989

Divoká srdce

Film - Povídkový, Drama, Historický


1987

Discopříběh

Film - Hudební, Komedie

Jak se dělal 'Discopříběh'

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Archivní záběry

2016

PopStory

Seriál - Dokumentární, Hudební

Životopis

Natupírovaná mrcha Eva, před kterou se kominický učeň Rudolf Hrušínský nejml., v touze po její přízni, vydával za leteckého mechanika, je ve skutečnosti sympatická Slovenka Mariana Slováková, která se narodila 19. května 1971 v Bratislavě.

Představitelku Evy totiž režisér Soukup v Čechách hledal marně, až mu prý padla do oka fotka Mariany, která fotila do jednoho dívčího časopisu. Mariana v té době byla známá i tím, že vystupovala ve videoklipu kapely Elán. Na natáčení vzpomíná ráda, i proto, že to bylo období její první lásky. Ovšem nezamilovali se do sebe s Rudolfem, jak by každý čekal, ale s klukem, který místo něj četl jeho pasáže ve scénáři na čtených zkouškách. Mariana musela během natáčení zvládat i školu a učitelé jí filmovou »kariéru« dávali pořádně „sežrat".

Po veleúspěšném DISCOPŘÍBĚHU (1987) se po Marianě dočista slehla zem. Je pravdou, že se objevila ještě v malých epizodkách ve dvou filmech. Ale dá se říct, že Discopříběhem pro ni herecká kariéra skončila.

Mariana ale neztrácela hlavu. Po filmu se začala věnovat profesionálně modelingu a řadu let žila v zahraničí, Německu a Švýcarsku. Po návratu na Slovensko se stala přebornicí v golfu. Má pětiletou dceru Ninu, kterou vychovává s partnerem, a žije v luxusní vile v bratislavské prominentní čtvrti Koliba.

Cucina_Rc

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.