Ted Demme

Ted Demme

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér, Producent

26. října, 1963, New York City, New York, USA

13. ledna, 2002, Santa Monica, California, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2003

A Decade Under the Influence

Film - Dokumentární


2002

John Q.

Film - Krimi, Thriller, Drama


2001

Kokain

Film - Krimi, Životopisný, Drama


2000

Nezávislý

Film - Komedie


Režisér

2003

A Decade Under the Influence

Film - Dokumentární


2001

Kokain

Film - Krimi, Životopisný, Drama


1999

Doživotí

Film - Komedie, Drama

Akce

Seriál - Komedie, Drama


1998

Gang

Film - Krimi, Thriller, Drama


1997

Subway Stories: Tales from the Underground

Film - Povídkový, Drama

Zbraň

Seriál - Drama

Denis Leary: Lock 'N Load

Seriál - Komedie


1996

Nádherný holky

Film - Komedie, Drama, Romantický


1994

Nezvaný host

Film - Komedie, Krimi, Drama


1993

Zločin v ulicích

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama

Kdo je kdo

Film - Komedie, Mysteriózní


1992

Denis Leary: No Cure for Cancer

Film - Dokumentární, Komedie

Bet, The

Film - Krátkometrážní, Drama


1988

Yo! MTV Raps

Seriál - Hudební


Producent

2003

A Decade Under the Influence

Film - Dokumentární


2001

Kokain

Film - Krimi, Životopisný, Drama


1998

Hráči

Film - Krimi, Psychologický, Drama

Gang

Film - Krimi, Thriller, Drama


1988

Yo! MTV Raps

Seriál - Hudební


Host

2002

The 74th Annual Academy Awards

Seriál - Publicistický

Životopis

a filmem s názvem KOKAIN vzniká paradox, na který se jen tak nezapomíná, stejně tak jako na režiséra, kterého si zapamatoval celý Hollywood, díky tomu jaký byl. Ale to bych předbíhal dobu. Začněme od úplného začátku.

Edward se narodil 26. října 1963 v New Yorku, kde také vyrůstal, přesně Rockville center na Long Beach a jak to tak bývá svojí kariéru měl již předem danou jelikož byl synovcem úspěšného amerického režiséra a producenta Johathana Demmea, kterého znáte nebo byste měli znát pod filmy jako jsou PHILADELPHIA nebo MLČENÍ JEHŇÁTEK, jelikož právě on je natočil. Poté co si v New Yorku dodělal takzvanou South Side Senior High School vydal se do filmové branže, kde se ho nejdříve ujala MTV. Zde pracoval jako produkční asistent a dařilo se mu velice dobře. Později dokonce vymyslel a natáčel s Peterem Doughertym vysoce ceněnou a oblíbenou show s názvem Yo! MTV Raps, ze které je patrné o co v ní šlo a MTV vynesla nejeden úspěch. Dále natáčel řadu jiných pořadů mimojiné I neúspěšnou show s Denisem Learym, který vykuřujíc jednu cigaretu za druhou chvástající se před diváky historkami, které příliš směšné nikomu nepřišli měl bavit publikum. S ním také spolupracoval prakticky po celou dobu jeho kariéry aždo jeho smrti.Teď něco k samotným filmům. Jeho opravdový debut s názvem “WHO´S THE MAN?” vyšel v roce 1993, kde právě z MTV přišli jeho kamarádi a díky ním dokázal film natočit. Nebýt jich, nebyl by tak slavný, ale také by možná žil dál, bůhví. Rok na to se objevil film “NEZVANÝ HOST”, kde už se objevil i Denis Leary a jeho kariéra se začala stejně jako Denisovi nenápadně vzpouzet a drápat se na povrch. Poté v roce 1996 natočil “NÁDHERNÝ HOLKY”, 1998 “MONUMENT AVE.” a hlavně v roce 1999 “DOŽIVOTÍ”, ve kterém se objevili dva v té době velice oblíbení černošští herci. Martin Lawrence a Eddie Murphy. Jeho kariéra se začala rozjíždět, on to věděl a nezávazně si užíval života. Nakonec v roce 2001 vzniká nejparadoxnější film jeho života a vlastně jeho nejúspěšnější vůbec, plný velice dobrých herců a velice slušného příběhu podle skutečné události.

Stejně tak jako byl jeho poslední film o kokainu, byla jeho poslední dekáda obdobná. Umírá 13. ledna 2002 při hraní basketballu, kdy Ted zkolabuje a umírá na infarkt způsobený ne sportem, ale kokainem, který později doktoři naleznou v jeho těle při konečné pitvě. Po jeho smrti jeho žena, Amanda Scheer Demme otevřela na jeho počest v Hollywoodu bar s názvem “Teddy´s” v Rooseveltově hotelu – ne podle jména jejího manžela, ale podle dřívějšího prezidenta. Jeho kamarád Kevin Spacey na 59. výročí Zlatých Globů, tedy 20. ledna 2002, před plnou místností a před televizí vzdal hold jemu, kamarádovi a hlavně výbornýmu režisérovi, jemuž kariéra skončila dříve než se stihla rozeběhnout tím opravdu správným a jediným směrem.

Tomáš "Malarkey" Novotný

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.