Michael Cristofer

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 22.1.1945

Miesto Narodenia: Trenton, New Jersey, USA

Herecká Filmografie:

  1. The Girl in the Book (2015)  
  2. Chronic (2015)  
  3. Emoticon ;) (2012)
  4. Rubicon (2010)
  5. Love and Other Impossible Pursuits (2009)  
  6. Smrtonosná pasca 3 (1995)  
  7. Malá bubeníčka (1984)
  8. Nepriateľ ľudu (1978)  
  9. Last of Mrs. Lincoln, The (1976)
  10. Entertainer, The (1976)
  11. Crime Club (1975)
  12. Crazy World of Julius Vrooder, The (1974)
  13.  (0)

Režijná Filmografie:

  1. Siedmy hriech (2001)  
  2. Body Shots (1999)  
  3. Gia (1998)  
 

...více

Životopis

Michael Cristofer americký dramatik, herec, režisér a scénárista se narodil 22. ledna 1945 v Trentonu (New Jersey) do rodiny Procaccino. Studoval Catholic University of America ve Washingtonu, po třech letech odešel od studia a začal budovat svoji hereckou kariéru.

Ze začátku Michael vystupoval v divadelních hrách Breaking Up, Ice, Black Angel, The Lady and the Clarinet a Amazing Grace. Největšího uznání se mu dostalo, když obdržel Pulitzerovu cenu a Tony za scénář Brodway hry Shadow Box. Tato hra ovšem nebyla jedinou zkušeností, jako scénárista působil i při zfilmování SHADOW BOX od Paula Newmana, který získal Zlatý glóbus a nominaci na Emmy. Scénář poskytl i filmům ZAMILOVÁN, kde hrála Meryl Streep a Robert De Niro, ČARODĚJKY Z EASTWICKU, OHŇOSTROJ MARNOSTI a ROZCHOD od Roberta Greenwalda.

Cristofer se chtěl věnovat především herecké kariéře, to se mu splnilo při natáčení THE CRAZY WORLD OF JULIUS VROODER nebo thrilleru CRIME CLUB. Po boku Stevea McQueena se objevil v dramatu NEPŘÍTEL LIDU. Ve snímku MALÁ BUBENICE s událostmi palestinsko-izraelského konfliktu si Michael zkusil roli Araba. Menší roli získal v akčním filmu SMRTONOSNÁ PAST 3. Jeho prozatím poslední obsazení je do role Truxtona Spanglera v televizním seriálu RUBICON.

Michael ukázal, že dokáže být i schopným režisérem. Jeho režijní debut ho čekal s dramatem GIA, kde hraje hlavní hrdinku Angelina Jolie. Příběh o mladé divoké a na tu dobu netypické modelky Gii Curangi, které se svět začal hroutit, když začala s drogami. HORKÁ NOC, HOŘKÉ RÁNO je dalším z jeho režijních pokusů, jde o příběh čtyř mužů a čtyř žen. V roce 2001 natočil film SEDMÝ HŘÍCH opět s Angelinou Jolie a s Antoniem Banderasem.

Osm let byl uměleckým poradcem a poté uměleckým ředitelem River Arts Repertory ve Woodstocku. Jde o společnost, která vymýšlí nové divadelní hry.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.