Anthony Delon

Anthony Delon

Osobnostcsfd.cz

Herec

30. září, 1964, Los Angeles, California, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

21 de rubini

Film


2017

Des Amours, Désamour

Film - Komedie


2016

Alliances rouge sang

Film - Krimi, Mysteriózní, Drama


2015

Belmondo

Film - Dokumentární


2014

Interventions

Seriál - Drama


2013

Stíny smrti

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


2011

Polisse

Film - Krimi, Drama

Grand restaurant II, Le

Film - Komedie


2010

Rose, c'est Paris

Film - Drama, Pornografický

Paris Connections

Film - Mysteriózní, Romantický


2009

Mensch

Film - Sportovní, Drama


2007

Pozvánka k tanci

Film - Drama


2005

Tři ženy za letního večera

Seriál - Krimi

Homme pressé, L'

Film


2004

Elodie Bradford

Seriál - Komedie, Krimi

Vénus & Apollon

Seriál - Komedie

Aventures extraordinaires de Michel Strogoff, Les

Film - Animovaný


2003

Komisař Moulin: Zbojník

Film - Krimi

Un été de canicule

Film - Drama, Romantický


2001

Un amour de femme

Film - Drama

Jeu de cons

Film

Violon brisé, Le

Film

Ami Fritz, L'

Film


2000

Petite copine

Film - Krátkometrážní


1999

Der arabische Prinz

Film - Romantický


1998

Francouzova zátoka

Film - Drama, Historický

La Grande Béké

Film - Drama


1997

Ohnivá poušť

Seriál - Dobrodružný

La Vérité si je mens

Film - Komedie, Romantický

Louis Page

Seriál

Combats de femme

Seriál


1996

Pêcheur d'Islande

Film


1994

Kaskadér

Seriál - Drama, Akční


1993

Alice Neversová

Seriál - Krimi, Drama

Rhésus Roméo

Film

Zarim Balayla

Film - Drama


1992

Urgence d'aimer

Film - Drama


1990

La femme fardée

Film - Komedie


1987

Kronika ohlášené smrti

Film - Drama


1986

Trn v srdci

Film - Drama, Romantický


1976

Komisař Moulin

Seriál - Krimi, Drama


Host

2016

Amanda

Seriál - Talk-show

Vivement la télé

Seriál - Talk-show


2009

La traversée du miroir

Seriál - Talk-show

C à vous

Seriál - Talk-show


2006

Salut les Terriens

Seriál - Talk-show


2000

Qui veut gagner des millions?

Seriál - Rodinný, Soutěžní

On ne peut pas plaire à tout le monde

Seriál - Talk-show


1998

Tout le monde en parle

Seriál - Komedie, Talk-show


1996

Thé ou café

Seriál - Talk-show


1984

Àngel Casas Show

Seriál - Hudební, Talk-show

Životopis

Anthony Delon, syn Natalie a Alaina Delon, francouzských filmových herců, se narodil v USA dne 30. 9 1964, v Los Angeles, a tady s rodiči strávil jeden rok svého života, v době, když byl otec Alain pracovně zaneprázdněn ve Státech. Poté se opět vrátila celá rodina do Francie. V době, kdy měl čtyři roky bylo manželství rozvedeno a Anthonyho si k sobě vzala matka Natalie.

O pár let později se stal žákem prestižní, dvojjazyčné školy - Ecole Active v Paříži. Zdá se, že na jeho výchovu měla mimo jiné vliv nejen matka, ale především kmotra Loulou, obě jej povzbuzovaly a podporovaly jeho aktivity a velmi se mu věnovaly, i když snad tato přemíra péče se projevovala neblaze už okolo desátého roku jeho života. Anthony začal byl v té době nezvládnutelný, rozmazlený, a proto Alain rozhodl, že by mu snad pomohl vojenský drill a umístil nezvedeného syna do přísné, vojenské, internátní školy v Le Moncel. To se ovšem zhýčkanému chlapci nelíbilo a ze školy utekl. Potuloval se pak po venkově, než se objevil doma. Matka Natalie odjela pracovně do USA a Anthony zůstal u otce, ovšem jeho rebelské a pubertální chování se opět začalo velice silně projevovat a otec Alain, který si s ním už nevěděl rady ho zapsal na vysokou školu s internátním zřízením, ze které byl zakrátko doslova vyhozen. Proto přistoupil Alain k nejtvrdšímu kroku. Umístil syna do internátní školy v Jonville-le-Pont ve Val de Marne, kde byly veškeré pohyby žáků zaznamenávány ve dne v noci kamerovým systémem. Anthony dokončil školu s kupodivu dobrými výsledky a přichází na své první zkušební, pracovní místo k příteli rodičů, Chrisu Blackwellovi do Londýna, aby si vyzkoušel práci žurnalisty. Jeho první zahraniční cesta vedla do Nigerie, kde natáčel dokument o brutální, vojenské diktatuře.

Ovšem po návratu do Francie se opět projevila jeho divoká “letora”, kdy Anthony z recese ukradl BMV, byl policií zadržen pro nepřiměřenou jízdu a navíc u něj byla nalezena i pistole. Vyfasoval za tento “přestupek“ měsíc natvrdo v dost těžkém vězení v Bois d´Arcy. Po propuštění z vězení se setkal se svými přáteli a pustili se do podnikání. Stal se, i se slavným jménem DELON, obchodním partnerem pro design kožených výrobků, jako byly třeba kožené luxsusní bundy a kabáty. Ani ne za rok se stal výborným managerem, a úspěšným obchodníkem o kterém se psalo ve francouzském tisku.

Devatenáctiletý Delon rozšiřuje dál své obchodní zájmy a vrhá se na noční podniky v Paříži. Ovšem i tady narazí nejen na světově známé celebrity, ale i nebezpečné podsvětí. Po téměř podařeném pokusu mafie o zabití jeho obchodního partnera, se rozhodl své finanční podíly prodat a přemístil se do USA. V New Yorku, kde se usadil se setkává a přátelí s Endy Warholem, je na čas přítelem herečky Brooke Shields a díky světoznámému fotografu Bruci Webrovi se často jeho tvář ocitá na titulních stránkách známých časopisů, jako třeba Life magazín. V té době ho láká zpět do Evropy k natáčení italský režiser Alberto Lattuda. Anthony, jak jinak, konkurs vyhrál a získal hlavní roli ve filmu, nejprve A THORN IN THE HEART (Trn v srdci - 1985) a poté o dva roky později KRONIKA OHLÁŠENÉ SMRTI, v režii Francesca Rossi. Jako reprezentant Francie i Itálie se účastnil s Ornellou Muti, Rupertem Everettem a s “Kronikou” na prestižním filmovém festivalu v Cannes. Film byl kritikou velmi dobře přijat nejen v Evropě, ale i latinské Americe, ve Francii a kritika se také vzácně shodla, že v mladém Delonovi roste nová herecká hvězda. I přes vynikající recenze na Anthonyho, však ještě není zatím schopen dosáhnout na stejný post, jako jeho slavný otec, který je v té době na vrcholu filmové kariéry. (1980 - 1987).

Po několika filmech, které natočil v Evropě, se Anthony vrací do Spojených států, je mu dvacet čtyři let a ubytuje se v Los Angeles. Na rok a půl se pustil se do studia a psaní. Nebýt vážné, motocyklové havárie, nevrátil by se možná tak rychle zpět do Francie, protože mu kupodivu americký styl života vyhovuje. Anthony je vášnivý řidič a tak se poprvé pokusil o profesionální závod v roce 1993 v Le Mans a skončil v první desítce. Závodil také na nejednom francouzském mistrovství a jeho oblíbené značky aut jsou Alfa Romeo, nebo Lamborgini, se kterými závodil téměř 5 let.

Anthony, jak také jinak, nezahálel ani jako herec. Vystupoval na turné po Evropě s Isabelle Pasco, ve hře amerického dramatika Juliana Greena ve hře South a stal se uznávaným a oblíbeným i po natočení filmu se silně kritickým podtextem LA VERITE SI JE MENS’. V roce 1995 se Anthony seznámil se Sophií Clereco, a ta se mimo jiné stala matkou jejich dětí – dvou dcer Liv a Loup.

Anthony má na svém kontě každý rok minimálně jeden film. Samozřejmě natáčí i pro TV ve Franici a Itálii a mohli jsme jej vidět v minisérii francouzsko-italsko-německé produkce s názvem OHNIVÁ POUŠŤ natočené v roce 1997 a nebo další miniserii z roku 1999, ARABSKÝ PRINC. Za své, jak říká komerční úspěchy je vděčný a rád, nejen ve filmu, televizi a nebo divadle – na všech těchto akcích se poddílí a to velmi úspěšně svou produkční společností ALD. Stal se z něj zajímavý, ceněný člověk, který se účinně zapojuje do činnosti v oblasti životního prostředí, studuje zajímavou budhistickou filozofii a řídí se jí, a také lidem okolo sebe, rodině i známým, se snaží nastínit, jak by měl život a lidé v něm vypadat, pokud spojí toleranci s respektem k ostatním. Svou pracovní a osobní činnost rozděluje mezi dvě země a dvě města, která mu přirostla k srdci – tam, kde se narodil – Los Angeles a Paříž.

marťan

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.