Isabella Leong

Isabella Leong

Osobnostcsfd.cz

Herečka

23. června, 1988, Macau, Portugalsko

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Bursting Point

Film - Akční


2020

Love After Love

Film - Drama, Romantický


2015

12 Golden Ducks

Film - Komedie, Drama

Nian Nian

Film - Drama, Romantický


2008

Mumie: Hrob Dračího císaře

Film - Dobrodružný, Thriller, Fantasy, Akční

Shen hai xun ren

Film - Thriller, Romantický, Fantasy


2007

Pavoučí lilie

Film - Drama, Romantický

Xi wang zhi wang

Film - Komedie


2006

Isabella

Film - Drama

Wang xiang

Film - Thriller

Chun tian hua hua tong xue hui

Film - Komedie, Fantasy, Animovaný

Yun shui yao

Film - Rodinný, Válečný, Drama, Romantický


2005

Oko 3

Film - Horor, Komedie, Thriller

Velké dobrodružství

Film - Komedie, Drama, Fantasy, Akční

Meng long

Film - Krimi

Chong bu zhi

Film - Fantasy

Životopis

Isabella Leong se narodila 23. června 1988 v tehdy portugalské kolonii, poloostrově Macao. Pochází ze smíšené rodiny, její otec, který brzy po jejím narození zemřel, byl Portugalec, matka je napůl Číňanka/Angličanka. Do svých patnácti let žila Isabella v Macau. Ve dvanácti začala s prací modelky, začala i s pěveckou kariérou, ale ta nenesla výraznější úspěchy. Začala s profesí herečky hostovaním v seriálu SUNSHINE HEART roku 2004. O rok později přišel její filmový debut ve snímku bratří Pangů THE EYE 10 a ten samý rok ještě hrála v poloanimované pohádce BUG ME NOT. Za druhý zmiňovaý snímek získala nominaci na Hong Kongskou filmovou cenu pro nejlepšího nováčka.

V roce 2005 si ještě zahrála malou roli v akčním thrilleru DRAGON SQUAD, kde účinkovaly hvězdy jako Sammo Hung, Michael Biehn, Bingbing Li. A malou roli zastala i v pohádce A CHINESE TALL STORY. To hlavní však mělo teprve přijít. V roce 2006 si Isabella zahraje hlavní roli v realistickém dramatu ISABELLA a na portugalském festivalu Fanasporto obdrží cenu pro nejlepší herečku, dostane také cenu V Asii, konkrétně Golden Bauhinia pro nejlepšího nováčka. Byla také nominována v rámci Hong kongských fimových cen na nejlepší herečku pro rok 2007. Dalším významným filmem je thriller DIARY. Za svůj výkon je Isabella nominována na Hong Kongskou filmovou cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli, ve stejné kategorii byla nominována i pro ocenění Golden Bauhinia.

Další vysoce zajímavé účinkování má v romantickém, lehce psychedelickém dramatu SPIDER LILIES, který se zabývá příběhem milostného vztahu dvou dívek, kde partnerku Isabelly hraje Rainie Yang. Film získal cenu na MFF v Berlíně pro nejlepší film a stejné ocenění vyhrál i na MFF v Bangkoku. V roce 2008 účinkuje Isabella s Angelicou Lee v romantickém thrilleru TSUIE HARKA MISSING. Ten samý rok získá Isabella vedlejší roli v hollywoodském filmu MUMIE III: HROBKA DRAČÍHO CÍSAŘE.

Kromě herectví se Isabella věnuje i zpěvu, vydala několik nosičů, nejraději má pop a hip hop, ovládá kantonštinu, mandarínštinu, angličtinu. Počkejme si čím nás tato kráska překvapí příště, neboť zvládá charakterní vážné role i menší roličky lehčích žánrů. Má rozhodně potenciál na hlavní i vedlejší role bez ohledu na žánr, určitě o Isabelle v budoucnu ještě hodně uslyšíme a já doufám, že jenom v dobrém.

Pavel "Vavča" Vaverka

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.