Lateef Crowder

Lateef Crowder

Osobnostcsfd.cz

Herec

23. listopadu, 1977, Bahia, Brazílie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Plán pro rodinu

Film - Komedie, Akční


2019

The Mandalorian

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční


2017

Boone: The Bounty Hunter

Film - Komedie, Akční


2014

Návrat Falcona

Film - Dobrodružný, Akční


2012

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

Film - Dobrodružný, Drama, Romantický, Fantasy

The Girl from the Naked Eye

Film - Thriller, Romantický, Akční


2010

Kniha přežití

Film - Dobrodružný, Thriller, Drama, Akční

Neporazitelný: Vykoupení

Film - Krimi, Sportovní, Drama, Akční

Tekken

Film - Dobrodružný, Krimi, Sci-Fi, Thriller, Drama, Akční

Mortal Kombat: Rebirth

Film - Krátkometrážní, Akční

Stále na hraně

Film - Krimi

Fading of the Cries

Film - Horor, Fantasy, Akční

Slums 13

Film - Akční


2009

Never Surrender

Film - Drama, Akční


2008

Žízeň po krvi

Film - Akční

Ninja Cheerleaders

Film - Komedie, Akční

Beyond the Ring

Film - Rodinný, Sportovní, Drama, Akční

Red Velvet

Film - Horor

Yeah Sure Okay

Film - Akční


2006

Hrdinové

Seriál - Sci-Fi, Thriller, Drama, Fantasy


2005

Tom yum goong

Film - Komedie, Akční


Host

2021

The 2021 Primetime Creative Arts Emmy Awards

Seriál - Publicistický


2006

Bojová akademie

Seriál - Dokumentární

Životopis

Lateef Crowder se narodil 23. listopadu 1977 v Brazílii ve spolkovém státě Bahia. Odmalička vykazoval vytříbený sportovní talent a vynikal zejména v akrobatických dovednostech a v brazilské capoeiře. V roce 2000 se stal členem kaskadérského týmu ZeroGravity, který má na svém kontě kromě spousty internetových videí a demoverzí také spolupráci na filmových projektech: Medailon, Křižovatka smrti 3 nebo druhý a třetí díl Pirátů z Karibiku.

Crowder působí v jižní větvi kalifornského týmu, kde řádí spolu s: Larry Leongem, Kerry Wongem nebo Samem Loocem. Nejvýznamější postavou severní větve je Tony Chu a Roy Chen. Až do roku 2005 byl Crowder známý jenom prostřednictvím krátkých upoutávek, z nichž vyčnívaly zejména dvě: sestřih tréninku capoeiry a akrobacie, ve kterém provádí neuvěřitelně dynamické kousky vysoko nad tréninkovou podlahou, a asi tříminutové video nazvané Inmate 451, kde se prezentuje efektními technikami capoeiry.

Bylo jenom otázkou času, kdy si jej všimnou lidé z filmového průmyslu a obsadí jej do nějaké akční role. Tím prvním byl režisér Prachya Pinkaew, který Crowderovi svěřil roli ve svém akčním hitu Tom Yum Goong. V hlavní roli se zde objevil Tony "Řezník" Jaa, a protože Crowder hrál jednu ze záporných postav, sliboval jejich duel skvělou podívanou. A také tomu tak bylo. Crowder předvedl spoustu efektních i efektivních capoeiristických kombinací, avšak nemohl prezentovat celou škálu svých dovedností, neboť si během natáčení utrhnul achillovu šlachu.

V současné době je již Crowder samozřejmě zcela zdráv a věnuje v plné míře natáčení. V roce 2008 by se měl objevit hned ve šesti snímcích: nejprve v komedii NINJA CHEERLEADERS, poté v akčním dramatu BEYOND THE RING a dále získal malou roli v akčním DUEL OF LEGEND. Nyní finišuje natáčení hororu RED VELVET, akčního snímku BLOOD AND BONE v hlavní roli s Michaelem Jai Whitem a naposledy v tomto roce se Crowder objeví ve filmu SLUMS 13.

Všichni fandové herní série Tekken ví, že právě probíhá natáčení její filmové adaptace. Stále ještě nejsou známa všechna jména bojovníků, kteří se ve filmu představí, a proto stále doufám v to, že nebude chybět ani Eddy Gordo v podání právě Lateefa Crowdera. A je třeba zdůraznit, že Crowder se navíc podílel jako kaskadér i na Cameronově velkofilmu Avatar, který přijde do kin příští rok v květnu.

Honza "Lateef" Akční

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.