Gavin Hood

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 12.5.1963

Miesto Narodenia: Johannesburg, Jihoafrická republika,

Herecká Filmografie:

  1. Eye in the Sky (2015)    
  2. Enderova hra (2013)    
  3. Poklad kráľa Šalamúna (2004)  
  4. Muž s minulosťou (1999)
  5. Reasonable Man, A (1999)
  6. Operation Delta Force 3: Clear Target (1998)  
  7. Operácia Delta Force II (1998)  
  8. Rhodes (1996)
  9. Lovec tieňov 2 (1995)  
  10. Kickboxer 5: Vykúpenie (1995)
  11. Human Timebomb (1995)  
  12. Sheltering Desert, The (1992)
  13. Americký kickboxer (1991)
  14. Curse III: Blood Sacrifice (1991)

Režijná Filmografie:

  1. Lovci väzňov (2011)  
  2. Tough Trade (2010)
  3. X-Men Origins: Wolverine (2009)    
  4. Unesený (2007)    
  5. Tsotsi (2005)  
  6. Púšťou a pralesom (2001)  
  7. Reasonable Man, A (1999)
  8. Storekeeper, The (1998)
 

...více

Životopis

Jihoafrický režisér, scenárista, producent a herec Gavin Hood před svou filmovou dráhou studoval nejprve práva v Johannesburgu a teprve poté nastoupil na filmovou školu v Los Angeles. Filmovou praxi získal natáčením vzdělávacích snímků pro jihoafrickou vládu. Za svůj film Tsotsi o citové proměně mladého kriminálníka získal v roce 2005 Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Špionážní snímek Odvlečen z roku 2007 je Hoodova první hollywoodská produkce. Hoodova tvorba se zaměřuje na morální dilemata hrdinů a problémy současné Afriky.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.