Lou Diamond Phillips


(Lou Diamond Upchurch)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

nan/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 17.2.1962

Miesto Narodenia: námořní základna Subic Bay, Filipíny,

Herecká Filmografie:

  1. The 33 (2015)  
  2. Sky (2015)
  3. Blindspot (2015)  
  4. Sanitarium (2013)  
  5. Longmire (2012)
  6. Filly Brown (2012)
  7. Metal Tornado (2011)  
  8. Transparency (2010)
  9. Invited, The (2010)
  10. 2009 World Series of Poker (2009)
  11. Šelma (2009)
  12. Na krídlach lásky (2009)  
  13. Angel and the Bad Man (2009)
  14. Netvor z pekla (2009)  
  15. SGU Stargate Universe (2009)  
  16. Cougar Town (2009)  
  17. Never Forget (2008)  
  18. Death Toll (2008)
  19. Che: Part Two (2008)  
  20. Návrat osamelého jazdca (2008)  

Režijná Filmografie:

  1. Na krídlach lásky (2009)  
  2. Resurrection Blvd. (2000)
  3. Krajné medze (1995)  
  4. Dangerous Touch (1994)
  5. Sioux City (1994)
 

...více

Životopis

Po štúdiu drámy a filmovej techniky na univerzite v Texase našiel uplatnenie v divadle. V druhej polovici 90. rokov sa dokázal prebojovať s veľkým úspechom v hre Kráľ a ja až na Broadway.

Vďaka rôznorodej krvi, ktoré mal v žilách, sa stal ideálnym prototypom Indiánov či dokonca Eskymákov (TIEŇ VLKA). Úspechy prišli krátko po zahájení hereckej kariéry (začiatok 80. rokov): spevák Ritchie Valens v LA BAMBA Luisa Valdeza, dráma STAND AND DELIVER, teen-western Christophera Caina MLADÉ PUŠKY, kde hral Kiefer Sutherland, s ktorým sa stretol aj v drsnom buddy movie RENEGÁTI Jacka Sholdera a nestratili sa spolu ani v MLADÝCH PUŠKÁCH 2, ktoré však v pamäti utkveli hlavne vďaka na Oscara nominovanej pesničke „Blaze of Glory“. Niekoľkými filmami sa prejavil ako scenárista (AMBITION), ale veľký úspech nezaznamenal, detto ani ako režisér (MESTO SIOUXOV).

V druhej polovici 90. rokov prestal byť pokladaný za hviezdu, ale okrem neúspechov prevažne v hororovom žánri (SUPERNOVA, NETOPIERE, RED WATER), dokázal stvoriť výrazné vedľajšie party: muž, ktorý si začne s vydatou ženou počas BÚRKY v lesnej chatke a postaví tak proti sebe šialeného Charlesa Dancea, neúprimný seržant Monfriez v Zwickovej ODVAHE POD PAĽBOU (jeho otec bol u nármocnítva a umrel 1965), podrazácky nájomný vrah Cisco v akčnej komédii BIG HIT, policajt v utajení (za transvestitu) v prepadáku Harrisona Forda DETEKTÍVOVIA Z HOLLYWOODU.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.