Henry Hopper

Henry Hopper

Osobnostcsfd.cz

Herec

11. září, 1990, Los Angeles, California, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2015

Yosemite

Film - Drama


2014

The Fly Room

Film - Životopisný, Drama


2012

C.K. Williams: Tar

Film - Životopisný, Drama, Romantický


2011

Neklid

Film - Drama, Romantický


2003

Dennis Hopper: Create (or Die)

Film - Dokumentární


1996

Kiss & Tell

Film - Komedie, Drama

Životopis

Henry Hopper se narodil jako Henry Lee Hopper 11.září, 1990 v Los Angeles v Kalifornii. Jeho matka Katherine LaNasa, která je též herečkou a dříve vystupovala jako baletka, byla čtvrtou manželkou legendárního Dennise Hoppera (17.5.1936 - 29.5.2010). Henry má tři nevlastní sourozence - Marin Hopper (1962), dcera americké herečky a spisovatelky Brooke Haywardové, dále Ruthanna Hopper (1974), dcera psycholožky, tanečnice a příležitostné herečky Darie Halprin a poslední Gelan Grier Hopper (2003), která je dcerou Victorie Duffy - poslední manželka Dennise Hoppera. Henryho matka si později vzala komika Frenche Stewarta a to konkrétně 19.května, 1998. V prosinci 2009 se ale rozvedli a neměli žádné další děti. Za další zajímavost by se dalo považovat, že Henry je vlastně strýcem dvou dcer svých starších nevlastních sester - Marin a Ruthanny.

Ve čtrnácti letech začal brát Hopper víkendové hodiny herectví v Lee Strasberg Theatre and Film Institute. Později studoval malování a dokonce i sochařství na California Institute of the Arts, ale zanechal toho ve svých osmnácti letech a odstěhoval se do Berlína, kde nějakou dobu žil v uměleckém kolektivu. Momentálně sídlí ve Venice v Kalifornii.

Svůj filmový debut si odbyl v roce 1996 filmem KISS & TELL, kde si zahráli Richmond Arquette, Lewis Arquette, Peter Greene a Jill Hannessy. Ve filmu ztělesnil tři odlišné malé role. Až do roku 2011 se na filmovém plátně vůbec neobjevil. V tomto roce si ho totiž vybral režisér Gus Van Sant do nového snímku RESTLESS a nabídl mu jednu z hlavních rolí vedle Mii Wasikowske a Ryo Kase. Film byl promítán na Cannes Film Festival 2011 v sekci Un Certain Regard a ve Spojených státech amerických oficiálně vyšel 16. září, 2011. Uvidíme jestli tento mladý talentovaný herec půjde ve šlépějích svého zesnulého otce.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.