Shannon Lee

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2014

Modré zlato - příběh džínů

Film - Dokumentární


2012

Já, Bruce Lee

Film - Dokumentární, Životopisný


2003

Lessons for an Assassin

Film - Drama


2002

Bruce Lee: The Immortal Dragon

Film - Dokumentární, Životopisný

Meine Schwester, Das Biest

Film - Komedie, Romantický


2001

Taurus

Film - Sci-Fi, Thriller


1999

Famous Families

Seriál - Dokumentární


1998

Blade

Film - Horor, Fantasy, Akční

Martial Law - Stav ohrožení

Seriál - Komedie, Krimi, Akční

Path of the Dragon, The

Film - Dokumentární, Krátkometrážní

Hun shen shi dan

Film - Akční


1997

Hra s ďáblem

Film - Thriller, Akční


1995

WMAC Masters

Seriál - Sportovní


1994

Klec rychlé smrti

Film - Akční


1993

Dračí život Bruce Lee

Film - Životopisný, Drama, Akční

Drakova kletba

Film - Dokumentární


1973

Li xiao long di sheng yu si

Film - Dokumentární

Životopis

Shannon Emery Lee, čínsky 李香凝 (narozena 19.dubna 1969 v Los Angeles, USA) je americká herečka a producentka. Je dcerou hvězdné legendy bojového umění Bruce Lee a Lindy Lee Cadwel, vnučka kantonské operní pěvkyně Hoi-Chuen Lee a mladší sestrou Brandona Lee.

Narodila se jako druhé dítě Bruce a Lindy, když žili celá rodina v Hong-Kongu v letech 1971 - 1973. Po smrti otce, se rodina přestěhovala do Spojených Států. Do školy chodila v Chadwicku a pak v roce 1991 absolvovala Tulanskou universitu v New Orleans v oboru zpěv. Po smrti svého bratra Brandona se v roce 1993 přestěhovala zpátky do Los Angeles a odešla k herectví. V roce 1994 nastal v jejím životě přelom, vdala se za právníka Anthony Keaslera a za devět let mu porodila dceru Wren.

Shannon si zahrála cameo v otcově biografickém snímku Dragon: The Bruce Lee Story v roce 1993. Objevila se ve filmu Cage II (1994) po boku Reba Browna, dále ve snímku High Voltage (1997). V roce 1998 natočila svůj první akční film z Hong-Kongské produkce And Now You're Dead, který režíroval Corey Yuen a kde si zahrála spolu s Michaelem Wongem a Anitou Yuen. Dále si zahrála v televizní epizodě seriálu Martial Law spolu se Sammo Hung Kam-Bo v roce 1998 a také se objevila v televizním sci-fi filmu Epoch. Mohli jsme ji vidět i ve filmu Blade s Wesley Snipesem nebo v roli Fiony ve filmu Lessons for an Assassin (2003) Shannon si zkusila i moderování sportovní televizního seriálu WMAC Masters.

Mimoto je v současné době prezidentkou nadace Bruce Lee. V roce 2003 navíc nazpívala se skupinou Medicine´s album The Mechanical Forces of Love. Dále nazpívala cover I´m in the Mood for Love pro film China Strike Force (2000), kde hrál Aaron Kwok a Leehom Wang. Je také výkonnou producentkou dokumentárního seriálu Legend of Bruce Lee z roku 2009, který mapuje život jejího otce. Kromě toho je také výkonnou producentkou dokumentárního filmu Jak Bruce Lee změnil svět (2009)

✽ Veassë Taurina "Ainy" Celva ✽

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.