Claire Foy

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

nan/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 16.4.1984

Miesto Narodenia: Buckinghamshire, Anglie, Velká Británie

Herecká Filmografie:

  1. Unsane (2018)  
  2. První člověk (2018)  
  3. Nádych pre lásku (2017)    
  4. Vivaldi (2015)
  5. Upírska akadémia (2014)    
  6. Crossbones (2013)
  7. White Heat (2012)
  8. Hacks (2012)
  9. Wreckers (2011)    
  10. Night Watch (2011)  
  11. Hon na čarodejnice (2011)  
  12. Zaslaná pošta (2010)  
  13. Upstairs Downstairs (2010)
  14. Pulse (2010)
  15. Promise, The (2010)
  16. 10 Minute Tales (2009)
  17. Malá Dorritka (2008)
  18. Being Human (2008)  
  19. Doctors (2000)
 

...více

Životopis

Claire Foy se narodila v roce 1984 v anglickém Buckinghamshire. Ve třech letech se s rodinou přestěhovala do Leedsu, kde později studovala dívčí školu. Po ukončení studií se začala věnovat herectví a v roce 2007 úspěšně ukončila studium na univerzitě v Oxfordu. Svou kariéru začala v Národním divadle v Londýně.

První roli získala v seriálu DOCTORS, kde hrála Chloe. Následovala hlavní role Amy Dorrit v seriálu MALÁ DORRITKA, který vznikl na motivy knihy od Charlese Dickense. Za tuto postavu získala nominaci na RTS Television Award, ale především si ji zamilovala celá Británie.

Letos se představí ve filmu HON NA ČARODĚJNICE s Nicolasem Cagem. Uvidíme, jestli ji role dívky podezřelé z čarodějnictví pomůže prosadit se i v Hollywoodu.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.