Keith Cooke

Keith Cooke

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2012

Champions of the Deep

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční


2003

Policajti na baterky

Film - Komedie, Krimi, Akční


2001

Lost Time: The Movie

Film - Krátkometrážní, Fantasy, Akční


1997

Mortal Kombat 2: Vyhlazení

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Tlouštík z Beverly Hills

Film - Komedie, Akční


1995

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Heatseeker

Film - Sci-Fi, Drama, Akční


1992

To nejlepší z bojových umění

Film - Dokumentární, Akční


1991

Zrozen k jízdě

Film - Akční


1990

Karate tiger 4: Král kickboxerů

Film - Krimi, Sportovní, Akční


1989

China O'Brien 2

Film - Akční


1988

China O'Brien

Film - Akční

Picasso Trigger

Film - Dobrodružný, Thriller, Akční

Životopis

Keith Hirabayashi Cooke také známý jako Keith H.Cooke, nebo někdy jako Keith Cooke Hirabayashi, je americký mistr bojových umění, herec a příležitostný kaskadér. Matka je japonská Američanka a již zesnulý otec skotský Američan.

Cooke ovládá bojová umění wushu, taekwondo a karate. Wushu začal trénovat v roce 1973 pod dohledem Rogera Tunga. V roce 1980 odjíždí do Číny, kde trénoval denně pět hodin bojová umění a o tři roky později bojoval v soutěžních soubojích. Okamžitě se stává dvojkou za Georgem Chungem ale již příští rok je číslo 1.

V roce 1985 byl prohlášen časopisem Black Belt za bojovníka roku a je držitelem pěti titulů šampióna turnajů U.S. World a U.S. Open Karate. V roce 1987 se stává držitelem titulu šampiona WAKO ve zbrani a boji. Divákům je snad nejvíce znám z akčního filmu na motivy stejnojmenné videohry MORTAL KOMBAT /1995/ jako Reptile. Původně se hlásil do konkurzu na postavu Liu Kanga ale nakonec dostal roli Reptilea. Jako Sub-Zero se objevil v následném pokračování MORTAL KOMBAT: ANNIHILATION /1997/. V akční komedii s Martinem Lawrencem NATIONAL SECURITY /2003/ ztvárnil vedlejší postavu Anga a jeho nejnovějším snímkem je rodinná fantasy komedie CHAMPIONS OF THE DEEP /2012/, kde hrál roli Mistra bojového umění Dojo.

Se Cynthií Rothrock a Richardem Nortonem účinkoval v bojovém filmu CHINA O'BRIEN /1990/ a ve sci-fi thrilleru HEATSEEKER /1995/ už hrál jednu z hlavních rolí. V roce 1997 hrál v akční komedii BEVERLY HILLS NINJA spolu s Chrisem Farleyem a s kolegou z filmu Mortal Kombat Robinem Shouem.

Při veřejných ukázkách bojového umění si často pouští jako hudební podkres píseň od Phila Collinse, „I Don't Care Anymore".

S manželkou Suzanne má syna Jakea.

Lukáš "gatuso" Častulík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.