Tóma Ikuta

Tóma Ikuta

Osobnostcsfd.cz

Herec

7. října, 1984, Noboribecu, Hokkaido, Japonsko

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Judo

Film

The Dry Spell

Film - Drama

Keibuho daimajin

Seriál - Mysteriózní, Akční


2022

Tóma Ikuta: Kabuki je výzva

Film - Dokumentární

Kamakuradono no 13-nin

Seriál - Drama

Moto kare no juigondžó

Seriál - Drama


2021

Kakenai!? Kjakuhonka Jošimaru Keisuke no sudžigaki no nai seikacu

Seriál - Drama

The Mole Song: Final

Film - Komedie, Akční


2020

Joke: 2022 panic haišin!

Film - Komedie, Thriller


2019

Ore no hanaši wa nagai

Seriál - Komedie, Povídkový

Idaten: Tokyo Olympic hanaši

Seriál - Komedie, Drama, Historický


2018

Můj přítel „A“

Film - Mysteriózní, Drama


2017

Propletení

Film - Drama

Sensei! Suki ni natte mo ii desu ka?

Film - Romantický


2016

Mogura no uta: Hongkong kjósókjoku

Film - Komedie, Krimi

Himicu: Top Secret

Film - Sci-Fi, Drama


2015

Jokokuhan

Film - Krimi, Thriller, Drama

Uroborosu: keisacu o sabaku wa ware ni ari

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Grasshopper

Film - Thriller, Drama


2014

Miracle: Debikuro-kun no koi to maho

Film - Drama, Romantický

Gunši Kanbei

Seriál - Historický


2013

Nō otoko

Film - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Píseň krtka: Tajný agent Reiji

Film - Komedie, Akční


2012

Bokura ga ita

Film - Drama

Bokura ga ita: Part 2

Film - Drama

Osozaki no Himawari ~Boku no Jinsei, Renewal~

Seriál - Drama


2011

Gendži monogatari: Sennen no nazo

Film - Drama


2010

Hanamizuki

Film - Drama

Ningen šikkaku

Film - Drama

Unubore Deka

Seriál - Komedie, Krimi

Seaside Motel

Film - Komedie, Drama, Romantický

Kjúkei no kója

Seriál - Krimi


2009

Madžo saiban

Seriál - Krimi, Drama

Voice: inoči naki mono no koe

Seriál - Krimi, Drama


2008

Hana zakari no Kimitachi e - Special

Film - Komedie, Romantický

Med a čtyřlístek

Seriál - Komedie, Drama, Romantický

Maó

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2007

Hana zakari no kimitači e: Ikemen paradise

Seriál - Komedie, Drama

Hana jori dango 2

Seriál - Drama


2006

Akihabara@Deep

Seriál - Drama


2005

Asuka e, Soshite Mada Minu Ko e

Film

Dekabeya

Seriál - Komedie, Krimi, Drama


2004

Kinô no tomo wa kyô no teki?

Seriál - Komedie

Gekidan Engimono

Seriál - Rodinný, Drama


2001

Neverland

Seriál - Mysteriózní


2000

Kowai Nichiyobi 2000

Seriál - Mysteriózní


1998

Love and Peace

Seriál - Rodinný


1997

Agri

Seriál - Rodinný, Drama


Host

2008

Šabekuri 007

Seriál - Komedie


2007

Bokura no džidai

Seriál - Talk-show


1982

Waratte iitomo!

Seriál - Komedie, Soutěžní, Talk-show


1976

Tecuko no heja

Seriál - Talk-show

Životopis

Ikuta ve svých 12 letech začínal v populární show pro děti TENSAI TEREBI KUN. Jako člen dětského seskupení Strawberry Parfait byl velmi oblíbený nejen u japonského publika. Díky tomuto vystupování dostal nabídku připojit se k umělcům produkční společnosti Johnny's Entertainment. Nabídku přijal a jako člen Johnny´s začal vystupovat v roce 1996. Brzy nato založil s bývalými členy seskupení Arashi kapelu M.A.I.N. (podle členů - Jun Matsumoto, Masaki Aiba, Toma Ikuta a Kazunari Ninomiya). V roce 1999 vzniklo pod Johnny´s další seskupení jménem B.I.G. (Bad Image Generation), jejímiž členy byli další populární členové Johnny´s - Koki Tanaka z KAT-TUN, Tomohisa Yamashita z NEWS, který stále patří mezi Ikutovi nejbližší přátele. Krátce poté bylo B.I.G. zredukováno pouze na Toma a Tomohisa.

V roce 2002 vznikl projekt 4TOPS. Skupina se skládala ze čtyř bývalých členů B.I.G. - Ikuta Toma, Yamashita Tomohisa, Jun Hasegawa a Shunsuke Kazama. V roce 2003 založili dočasnou kapelu NEWS s Yamashita Tomohisa jako leaderem. Původně měli pouze povzbuzovat ženský japonský volejbalový tým, nakonec debutovali jako 3TOPS, jelikož jeden člen kapelu opustil. 3TOPS pokračovali ve vystupování v show Jimmy Mackeyho a KAT-TUN. Toma uváděl vlastní segment, Meitantei Tomasu in Shōnen Club, po NEWS a KAT-TUN převzal samotné uvádění show. Nedlouho poté, on a dva zbývající členové 3TOPS začali pracovat na vlastních sólových projektech, jako bylo natáčení dramat, divadelní představení a postupně se přestali objevovat v zábavných show.

Do té doby se Toma objevil v mnoha televizních dramatech v celkem rozdílných rolích. Jako rebel-teenager v KINŌ WA TOMO KYŌ NO TEKI (2004); mladík, který ztratil svou lásku v GEKIDAN ENGIMONO: OTOKO NO YUME (2005) a také jako mladý policista v DEKABEYA (2005). V 2006 hrál Toma postavu Boxe, obsedantně chorobného čistotného fanatika v dramatu podle známé mangy AKIHABARA@DEEP (2006), s kolegou z 3TOPS, Shunsuke Kazama. Také se objevil jako Oribe Junpei, mladík prahnoucí po pomstě v sequelu HANA YORI DANGO.

Toma účinkoval také v řadě muzikálů produkovaných Johnny's Entertainment, jako např. Playzone, SHOCK a West Side Story, stejně tak i v muzikálech jiných agentur jako Azumi a Azumi Returns. Jedna z jeho průlomových rolí na prknech slávy byla jeho první hlavní role v "Cat in the Red Boots“. Premisa příběhu byla volně založena na jeho vlastním příběhu.

V roce 2007 přišlo japonské dorama HANAZAKARI NO KIMITACHI E, kontroverzní ve své genderové zaměřenosti, které bylo pravděpodobně pro Ikuta největším kariérovým zlomem. Stejně jako hlavní herečka (Maki Horikita) obdržel cenu za nejlepšího herce, a to za ztvárnění postavy Shuichi Nakatsu, mladého středoškoláka, který začne řešit otázku své sexuality ve chvíli, kdy se zamiluje do spolužáka Mizuki Ashiya (který je ve skutečnosti převlečená dívka) v prostředí prominentní chlapecké školy. Získal tři hlavní televizní ceny za nejlepšího herce ve vedlejší roli a otevřela se mu tak spousta nových hereckých příležitostí a stal se také jedním z nejvyhledávanějších mladých herců.

Po úspěchu v Hana Kimi byl Toma opět na jevišti, kde zářil v Shakespearově hře "The Two Gentlemen of Verona“. Během práce na této hře byl Toma také hvězdou dramatu podle populární mangy HACHIMITSU TO KUROBA v roce 2008. Přijal roli Yūta Takemoto, rozháraného studenta architektury na umělecké škole, který se pere se svým průměrným talentem a láskou na první pohled k neteři svého profesora. Jeho role tichého pozorovatele, který divákovi odkrývá jednotlivé události, mu přinesla další cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Vzhledem k vysoké popularitě Hana Kimi se Fuji TV rozhodla natočit ještě dvouhodinový speciál v roce 2008. Toma si zopakoval svou roli Shuichi Nakatsu a sledovanost byla závratná. Cesta ke slávě vynesla Ikutovi další zajímavý projekt, tentokrát dvojí hlavní roli s leaderem skupiny Arashi, Satoshi Ohno, v japonské adaptaci korejského dramatu (Mawang) jménem MAŌ. Jedná se o příběh právníka Ryo Naruse (Ohno), který se snaží pomstít smrt svého mladšího bratra. Na druhé straně je tu příběh impulsivního detektiva Serizawa Naoto (Ikuta), který se snaží zase vykoupit ze zločinu, který v minulosti spáchal. V říjnu roku 2008 je Toma zpátky na jevišti v roli Dannyho v japonské verzi Pomády, a to společně s Tomoyuki Yara, dalším členem Johnny's Jr.

Rok 2009 znamenal pro Toma vůbec první roli v rámci Fuji TV's golden time slot. Byl to Ishimatsu Ryosuke, forenzní specialista v seriálu VOICE. I když se tento seriál ještě vysílal, Ikuta se podílel již na dalším projektu. Tentokrát šlo o hlavní roli v dramatu MAJO SAIBAN: THE WITCH TRIAL, kde ztvárnil Yoshioka Tōru, muže vybraného jako člena poroty, která se bude podílet na soudu ženy obviněné ze zabití svého manžela.

Toma konečně debutuje na stříbrném plátně ve filmu NINGEN SHIKKAKU (THE FALLEN ANGEL) v roce 2010. V poloautobiografickém románu (Dazai Osamu) hraje Toma postavu Oba Yozo, ztrápené duše, která je neschopná odhalit své pravé já ostatním. Obal knihy byl záhy přetištěn společně s Ikutovou fotografií. Hned poté se prodalo přes 100 000 kopií. V reakci na takový zájem se vydavatelství rozhodlo v krátké době přetisknout všech 10 románů s Ikutou na obálce. Je to vůbec poprvé, kdy se hlavní herec filmové adaptace knihy objeví komplet na všech obálkách téhož autora.

Další filmy, ve kterých se Ikuta objevil jsou např. HANAMIZUKI (FLOWERING DOGWOOD) a SEASIDE MOTEL. Mezitím natočil také roli Honjo Sadame v seriálu UNUBORE DEKA (CONCEITED DETECTIVE) o selhávání herce.

Toma má svůj vlastní mobilní J-web jménem Tomagoto (Toma’s words). Kromě J-webu má také vlastní sloupek ve Wink Up Magazine pod názvem “Ikuta Toma no Ikita Kotoba” (Toma Ikuta's Words to Live By). V rámci tohoto sloupku píše jednostránkové eseje o věcech, které mu připadají zajímavé spolu se zážitky každodenního života. K tomu přidává i vlastní fotografie.

Karolína "Karala" L.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.