Valerie Chow

Valerie Chow

Osobnostcsfd.cz

Herečka

16. prosince, 1970, Hong Kong, Hongkong

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2002

Inner Senses

Film - Thriller

Freaky Story

Film - Thriller


2001

Ji su jiang shi

Film - Fantasy


2000

Xia gu ren xin

Film - Drama, Romantický

Yi jian zhong qing

Film - Romantický


1999

Vyhnanec

Film - Sci-Fi, Válečný, Romantický, Akční


1998

Future Sport

Film - Sci-Fi, Sportovní, Thriller, Akční

Přízraky

Film - Horor, Thriller


1997

Hrdina

Film - Drama, Akční


1996

Agenti z podsvětí

Seriál - Komedie, Akční

Hong deng qu

Film - Drama, Akční


1995

Velké riziko

Film - Akční

Dao

Film - Drama, Akční

Kong zhong xiao jie

Film - Drama

Ye xing de xie hou

Film - Thriller, Akční

Zhi zhu nu

Film - Mysteriózní

Yue hei feng gao

Film - Komedie

Jiu wu tuo qiang nu jing

Film - Akční

Bao zha ling

Film - Akční

Ci Xi mi mi sheng huo

Film - Drama, Akční, Historický

Gui ba shi

Film


1994

Chongqing senlin

Film - Mysteriózní, Drama, Romantický

Choi kin ye see lo paw

Seriál - Drama

Wan 9 zhao 5

Film - Drama


1993

Xin nan xiong nan di

Film - Drama

Životopis

Celým jménem Valerie Chow Kar-Ling se narodila jako jedináček v bohaté rodině v Hong Kongu. Byla však záhy poslána do Kanady, přesněji do Vancouveru. Do místa svého rodiště se vrátila ž v roce 1991, aby soutěžila o titul Miss Hong Kong. Skončila druhá za Amy Kwok, a na třetím místě se umístila další budoucí herečka Ada Choi. Valerie poté vystudovala v Hong Kongu práva, v roce 1993 obdržela titul.

Herecká kariéra začala malou rolí v seriálu PEARL televize TVB, to se psal rok 1993. V tom samém roce účinkuje ve svém prvním filmu HE AIN'T HEAVY, HE'S MY FATHER, spolu s ní ve filmu hraje Tony Leung Chiu Wai, mají spolu krátkou scénu. Hlavní roli získala ve filmu TWENTY SOMETHING z roku 1994, který se zabýval životem mladých lidí v Hong Kongu a dekadencí klubové scény. Film patřil do kategorie CAT III, nicméně v tržbách si vedl dobře. Průlom v kariéře byl bez pochyby film Wong Kar Waie CHUNKING EXPRESS. Valerie byla nominována na cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v rámci Hong Kongských filmových cen. Wong Kar Wai byl také potěšen výkonem Valerie, neboť zvažoval její obsazení a ostatních herců z Chunking Express do dalšího filmu SUMMER IN BEIJING, k projektu však nakonec nikdy nedošlo, byť byl plánován na rok 1995. V roce 1994 účinkuje v sérii THE FATE OF CLAIRVOYANT televize TVB. Její role ani série samotná nezaznamenala úspěch. Získala díky ní image vychytralé svůdkyně, navíc tehdy kolovaly fámy, že chodí s hlavním hercem série. Producent seriálu rovněž přísahal, že už nikdy s Valerií nebude pracovat.

I přes zmíněné problémy je rok 1995 je pro Valerie pracovně velmi vytížený, hrála v deseti filmech! Zmiňme třeba akční film Jeta Liho HIGH RISK, kde si zahraje zápornou roli, nebo wu-xia snímek Tsuie Harka THE BLADE, kde má roli femme fatale. V roce 1996 má roli v akčním drama STREET ANGELS, kde s ní účinkuje Simon Yam a Qi Shu. O rok později si zahraje menší roli v akčním filmu Corey Yuena Hero, kde má hlavní úlohu Takeshi Kaneshiro. V roce 1997 se Valerie rozhodne zkusit štěstí v USA. V roce 1998 má malou roli ve filmu PHANTOMS, kde hraje Ben Affleck a Peter O'Toole. Ale Valerie nemá prostě štěstí na role v USA a hlavně asi možnost výběru. Zahraje si v prvním díle tv série ONCE A THIEF, tento první pilotní díl režíroval John Woo. Přiznejme si ale, že Valerie má na víc, než hrát v akčních béčkových filmech jako FUTURE SPORT z roku 1998, nebo snímek BRIDGE OF DRAGONS z roku 1999, kde hraje po boku Dolpha Lundgrena. Náladu si vyspravila úspěchy na poli modelingu. V roce 1998 stala se mluvčí a jednou z tváří (jako první čínská žena) kosmetické americké značky Revlon, kterou propaguje Selma Hayek, Halle Berry, Melanie Griffith.

Valerie se v roce 2000 vrací do Hong Kongu. Ten samý rok má malou roli ve romantické komedii LOVE AT FIRST SIGHT, kde hraje Leon Lai, Maggie Cheung. V roce 2001 má hlavní roli v akčním snímku THE VAMPIRE COMBAT, tento film je občas komediálně laděný a utahuje si z různých klišé upírského a detektivního žánru, samozřejmě je přitomna i romantika. Hlavní mužskou roli má expert na bojová umění, taiwanská star Collin Chou. Ten samý rok si Valerie po dlouhé době zahraje s Tony Leungem v romantickém drama HEALING HEARTS, kde jednu z hlavních rolí ma Michelle Reis. Valerie se po dlouhé odmlce vrátí na tv obrazovky. Hraje totiž v roce 2001 v televizní sérii HEALING HEARTS hlavní roli, série i její výkon mají pochvalu kritiků. V roce 2002 se objeví ve filmu INNER SENSES - hororovém thrilleru s romantickou zápletkou. Spolu s ní tu hraje Karen Lam a Leslie Cheung. Film měl velký komerční úspěch, byl posledním snímkem Leslieho Cheunga. I přes předem ohlášený odchod ze světa televize a stříbrného plátna, tak Valerie natočí tv seriál TEARWAY DOCTOR. Tento 30-ti dílný seriál se měl odehrávat ve dvacátých letech v Šanghaji. Bohužel dodnes nebyl vysílán a leží někde ve skladu některého televizního studia. Kromě Valerie v seriálu hrála Ada Choi, Lawrence Ng, Dave Wang.

Valerie v rozhovoru z roku 2006 prohlásila, že se nehodlá vrátit do zábavního průmyslu, je šťastnější nyní v obyčejném životě vdané ženy. Jejím manželem se v roce 2005 stal Goveas Darryl William, indický bytový designér. Valerie i on žijí v Hong Kongu. Valerie pracuje jako mluvčí a publicistka pro různé společnosti. V březnu roku 2008 se jí narodila dcera. Valeriin oblíbený herec je Harrison Ford, z muziky má ráda The Pretenders, Franz Ferdinand, The Cure. Její oblíbený kreslený seriál je Tom a Jerry. Valerie byla velmi často oblíbeným terčem novinářů, kteří ji připisovali aféry s herci jako Tony Leung, Jackie Chan, Daniel Wu a další. Leslie Cheung v roce 2002 žertoval, že za to může asi její příjmení, které je tak problémové. Valerie bezpochyby patřila v devadesátých letech k nejhezčím a nejcharizmatičtějším herečkám hong-kongského filmu. Její krása i herecký talent se uplatňoval úspěšně i v pozdějších letech. Uvidíme, zda jí vydrží rozhodnutí do herecké branže už nevstoupit.

Pavel "Vavča" Vaverka

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.